Kütahya Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birlik Meclisi Toplantısı

Kütahya'da, Köylere Hizmet Götürme Birlik Meclis'nin seçimlerinde İl Genel Meclisi'nden Kamil Saraçoğlu ve Seyit Ömer Durmuş, muhtarları temsilen Ömer Demirtaş ve Kemal Güven encümen üyeliklerine seçildi

Kütahya Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birlik Meclisi Toplantısı
Kütahya'da, Köylere Hizmet Götürme Birlik Meclis'nin seçimlerinde İl Genel Meclisi'nden Kamil Saraçoğlu ve Seyit Ömer Durmuş, muhtarları temsilen Ömer Demirtaş ve Kemal Güven encümen üyeliklerine seçildi.
Toplantıya Birlik Başkanı olarak Vali Yardımcısı Metin Selçuk, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Üyeleri SeyitÖmer Durmuş, Musa Yılmaz ve Remzi Günay ile birlikte 110 köyün muhtarları iştirak etti.
Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından gündem gereği birlik programı, hesapları ve bütçesi onaylandı. Meclis toplantısında verilen bir önerge ile meclis tüzüğünde birliğin amaçları bölümüne tarıma ilaveten balıkçılık, kültürel ilave olarak çini ve seramik maddeleri okunup onaylanarak eklendi.
Daha sonra seçimlere geçildi, yapılan seçimler sonucu önümüzdeki dönem görev yapacak Encümen üyeliklerine İl Genel Meclisini temsilen Kamil Saraçoğlu ve Seyit Ömer Durmuş, Muhtarları temsilen Ömer Demirtaş ve Kemal Güven seçildiler. Birlik Plan ve Bütçe komisyonuna Kamil Saraçoğlu, Seyit Ömer Durmuş, Hüseyin Cengiz, Kamil Eray, Eşref Ölmez, İhale komisyonu yedek üyeliğine Emine Ünal seçildi.
Merkez Köylere Hizmet Götürme Birlik Meclis toplantısında muhtarlara hitaben bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, geçmiş dönem görev yapan encümen üyelerine yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, yeni seçilecek üyelere de başarılar diledi. Nazlı, "2004 yılından itibaren yerel yönetimlerde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını, yapılan yasal düzenlemelerle yerel yönetimlerin ekonomik ve işlevsel olarak güçlendirildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti : "2009 Mart yerel seçimlerinden bugüne 1 yıllık süreyi geride bırakarak, 2. yılımıza daha büyük bir heyecanla adım atıyoruz. Bu yeni çalışma dönemimizin İlimize ve Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 2004 yılından itibaren ülkemizde, hem merkezi yönetim anlamında hem de yerel yönetimlerde büyük bir değişimi yerinden yönetime geçişi, beraberce yaşıyoruz. Sadece değişimi zihinsel anlamda yaşamakla kalmıyoruz aynı zamanda köylerimizin, şehirlerimizin fiziksel değişimini de birlikte yaşıyoruz. Yerel bir kalkınmayı ülkemizin her köşesinde görmek mümkün. Köylerimizde bu değişimi, sizler bizzat görerek müşahede ediyorsunuz. 6 yıl öncesinde 381 köyümüzde asfalt yol varken, 2009 yılı sonunda 474 köyümüzde asfalt yolu tamamladık. 2010 yılında bu rakam 500'e ulaşacak. Yani artık asfaltı olmayan köyümüz kalmıyor. İçme suyu sorunu olan köyümüz kalmadı. Kanalizasyona baktığımızda 2003 yılında Kütahya'da 542 köyün sadece 131'inde kanalizasyon şebeke hattı mevcut iken 2009 yılı sonunda 467 köyümüze kanalizasyon götürülmüş durumdadır.Kilit taşı uygulamasına ilk kez bu dönemde başlanmış ve bugüne kadar 480 adet köyümüze 980 bin m² kilit taşı döşenmiştir. Ayrıca köylerimize yine ilk kez çocuk oyun alanı uygulaması başlatılmış birlik yardımları bölümünden ayrılan ödeneklerle il genelinde yaklaşık 100 köyde çocuk oyun alanı yapılmıştır.Sulama konusunda önemli yatırımlar yapılarak 30.000 dönüm alan sulamaya açılmıştır. 2004-2009 yıllarında 8 adet HİS, 8 adet sulama göleti, 11 adet KÖS onarımı, 34 adet YAS ve 7 adet YÜS bitirilmiştir.Köylerde yaşayan insanımızın gelir düzeyini arttırmak için tarımsal desteklemeler arttırılmış tarım ve hayvancılık büyük ölçüde desteklenmiştir. Kütahya İlinde 2003-2009 yıllarında DGD, mazot, gübre desteği, hayvancılık destekleri, süt desteği vb. tüm desteklemeler toplandığında 7 yılda 230 milyon TL destek sağlanmıştır. Kırsal Kalkınma yatırımları kapsamında küçük ve orta ölçekli tarım işletmeleri desteklenmiş, sulama yatırımlarına hibe destekleri sağlanmış ayrıca çiftçilerimize makine ve ekipman desteği verilmiştir" dedi.