Banaz Köyü İlköğretim Okulu Öğrencileri Kongre Binası'nı Gezdi

Banaz Köyü İlköğretim Okulu Öğrencileri, Turizm Haftası münasebetiyle Kongre Binası Atatürk ve Etnografya Müzesi'ni gezdi.

Banaz Köyü İlköğretim Okulu Öğrencileri Kongre Binası'nı Gezdi
Turizm Haftası'ndan dolayı Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nin de (SESOB) katkılarıyla Sivas'a gelen öğrenciler, Sivas Kongresi'nin yapılmış olduğu yer olan, Kongre Binası Atatürk ve Etnografya Müzesi'ni gezdi.
SESOB Başkanı Beşir Köksal'ın eşliğinde gerçekleştirilen gezide, Banaz Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri Kongre Binası'nı gezerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve delegelerin Sivas Kongresi boyunca kullanmış olduğu eşyaları ve oturmuş oldukları sıraları inceledi. Atatürk'ün kongre döneminde kalmış olduğu yatak odasını inceleyen öğrenciler, burada Atatürk'ün kendi sesinden konuşmasını dinleme fırsatı buldu. Geziyi tamamlayan öğrencilerin, Kongre Müzesi'nin güvenliğinin sağlanmasında kullanılan kamera kontrol sistemine yoğun ilgi gösterdikleri ve yakından incelemek istedikleri görüldü.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan SESOB Başkanı Beşir Köksal, Turizm Haftası münasebetiyle her yıl böyle bir böyle bir organizasyon yapmış olduklarını belirterek, "Öğrencilerimize Sivas'ı ve tarihi mekanları gezdiriyoruz. Büyüklerimizi ziyaret ediyoruz. Onları misafir ediyoruz. Bu yılda Banaz Köyü öğrencilerimizi getirdik. Onlar bizim bu yılki misafirlerimiz. Gördüğünüz gibi tarihi mekanlarımızı geziyoruz. Miniklerimizi tarihini ve kültürünü öğretmekten ve gezdirmekten dolayı çok memnunuz. Her yıl ara vermeden böyle organizasyonlarımızı devam ettireceğiz" dedi.
SESOB Başkanı Beşir Köksal'ın konuşmasının ardından Kongre Binası Atatürk ve Etnografya Müzesi'nin önünde topluca hatıra fotoğrafı çektirilerek program son buldu.