Tatvan'da 'Rotamız Filistin Yükümüz Özgürlük' Kermesi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Filistin'e destek olmak maksadıyla kermes düzenlendi.

Tatvan'da 'Rotamız Filistin Yükümüz Özgürlük' Kermesi
  İnsani Yardım Vakfı ( İHH ) tarafından ' Rotamız Filistin Yükümüz Özgürlük ' sloganı ile Tatvan Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen kermes , halk tarafından yoğun ilgi ve destek gördü . Düzenlenen kermeste , hazırlanan yemekler davetlilere sunulurken , kitap sergisi açıldı . Filistin bayraklarının süslediği kermeste yaşanan acı olayların resimleri sergilendi .
' Tatvan ' dan Gazze ' ye Kardeşlik Eli Programı ' adı altında düzenlenen kermeste konuşma yapan , İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülden Sönmez ; ' Bir filo ile Gazze ' ye doğru , yükümüz insani yardım ' diyerek yola çıkacaklarını söyledi . Dünyanın dört bir tarafında burada olduğu gibi organizasyonlarının devam ettiğini söyleyen Sönmez " İki gemi İstanbul ' dan hareket edecek , bunlardan biri 3 bin 500 tonluk yük gemisi , diğeri ise yolcu gemisidir . Kırktan fazla ülkenden katılımcı olacak ve tahminen 600 kişilik bir ekiple yola çıkılacaktır . 18 Mayıs 2010 tarihinde , Kıbrıs ' ın güneyinde gemiler buluşarak bir filo halinde Gazze ' ye doğru hareket edecek ve aksilik olmasa 21 Mayıs ' ta Gazze sahilinde olmayı düşünüyoruz " dedi .
Gemi yükünün özellikle demir ve çimento olduğunu belirten Avukat Sönmez ; hastaneler için de tıbbi malzemeler ve jeneratör götürüleceğini söyledi .
Bu programın uluslararası bir yardım olduğunu dile getiren İHH Gönüllü Komitesi Üyesi Avukat Burhan Aksoy ise ; sivil toplum hareketinin desteği ile Filistin ' e gemilerle yardım amaçlandığını söyledi . 16-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen kermes programı kapsamında Bitlis Eren Spor Salonu ' nda konferans ve konser olacağını belirten Aksoy " Buralardan gelen tüm yardımlar ve gelirler , İHH ' nın hesabına aktarılarak Filistin için gemi yardımlarında kullanılacaktır " dedi .