Van'da '34. Turizm Haftası' Kutlama Etkinlikleri

Van'da '34. Turizm Haftası' düzenlenen çeşitli etkinlikler kutlanmaya başlandı.

Van'da '34. Turizm Haftası' Kutlama Etkinlikleri
Kutlama etkinlikleri, sabah saatlerinde Van Vali Yardımcısı Halil Berk, Kültür ve Turizm İl Müdürü Zeki Taştan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, turizm seyahat acenteleri ile otel yöneticileri, öğrenci ve vatandaşların katıldığı yürüyüş ile başladı. İl Emniyet Müdürlüğü Kavşağı'nda başlayan yürüyüş boyunca protokol üyeleri çalınan davul zurna eşliğinde önde giden faytonun arkasında yürüdüler. Kazım Karabekir Caddesi boyunca yürüyen kortej, Soydan Kavşağı'na geldikten sonra yolunu değiştirerek, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne geçerek hazırlanan 'Van Güzel' panosunun açılışına katıldı. Vali Yardımcısı Berk tarafından gerçekleştirilen açılışın ardından yürüyüş korteji Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'na geçti.
Burada düzenlenen etkinlikler Valisi Münir Karaloğlu'nun da katılımıyla başladı. Burada bir konuşma yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Zeki Taştan, hafta boyunca düzenlenecek olan etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Daha sonra bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu ise, Van'ın tanıtımı için katıldıkları fuarlar hakkında bilgi verdi. Bu yıl içerisinde değişik ülkelerde düzenlenecek olan birçok fuara daha katılacaklarını kaydeden Vali Karaloğlu, Van'ın hak ettiği yere ulaşması için valilik olarak fuarlara katılmalarının yeterli olmadığını, herkesin ortak bir bilinçle çalışması gerektiğini kaydetti. Vali Karaloğlu, Van Kalesi, Hoşap Kalesi, Hüsrevpaşa Camisi gibi birçok tarihi ve turistik yerleri de bu yıl onaracaklarını ifade etti.
Anadolu Turizm ve Otelcilik Lisesi öğrencileri tarafından şiirlerin okunmasının ardından Vali Karaloğlu ve beraberindekiler Anadolu Ajansı'nın yurt muhabiri Ali İhsan Öztürk'ün, 'Turizm cenneti Van' isimli fotoğraf serisinin açılışına katıldı. 34. Turizm Haftası boyunca çeşitli etkinlik ve gezilerle kutlanacak.