Tutuklu Sanık Yıldırım'ın Sorgusu Tamamlandı İstanbul

-TUTUKLU SANIK YILDIRIM'IN SORGUSU TAMAMLANDI İSTANBUL (A.A) - 15.04.2010 - İKİNCİ 'ERGENEKON' DAVASININ TUTUKLU SANIĞI HASAN ATAMAN YILDIRIM'IN ÇA-T

-TUTUKLU SANIK YILDIRIM'IN SORGUSU TAMAMLANDI

İSTANBUL (A.A) - 15.04.2010 - İkinci 'Ergenekon' davasının tutuklu sanığı Hasan Ataman Yıldırım'ın çapraz sorgusu tamamlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada üye hakim Hüsnü Çalmuk, internetten indirdiği bir programı kullanarak, Yıldırım'dan elde edildiği belirtilen 2 taşınabilir bellek ve bazı CD'lerdeki belgelerin, oluşturma, değiştirme ve değiştirilen kullanıcı adının da görülebildiğini anlattı.

Bu programla açtığı dosyaların, Yıldırım'ın önünde bulunan bilgisayara da yansımasını da sağlayan Çalmuk, tek tek açtığı bu belgeleri Yıldırım ile birlikte karşılıklı inceledi.

Yıldırım'ın savunmasında, kendisinde bulunduğu iddia edilen bazı dijital verileri kabul etmediğini, bu nedenle bunları açtığını ifade eden Çalmuk, ancak bazı belgelerde kişisel veriler olması nedeniyle salondaki ekrana çok kısa süreyle yansıtarak, bunlarla ilgili sorular yöneltti.

Yıldırım da dijital verilerde kullanıcı adı olarak ortaya çıkan kişileri tanımadığını ifade ederek, 'Bunların hepsi sahte. Benim bu tip konularla ilgim yoktur' dedi.

Yıldırım, kişisel verilerde adı geçenleri de tanımadığını dile getirerek, 'Ben bu kişileri tanımıyorum. Bu belgeleri de ilk defa burada görüyorum' diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün izinli olması nedeniyle başkanlık yapan üye hakim Hasan Hüseyin Özese de Yıldırım'a, Kafes Eylem Planı iddialarına ilişkin açılan davanın sanığı olan Balyoz Eylem Planı'na ilişkin soruşturmada da tutuklu bulunan emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü ile ilişkisini sordu.

Öğütçü'nün İstanbul'a tayin olmasından sonra bazı sınıf yemeklerinde karşılaştıklarını anlatan Yıldırım, 8 yılda 5 kere yapılan ve ailelerin de katıldığı bu yemeklerin ancak 3'üne Öğütçü'nün geldiğini ifade etti.

Yıldırım, davanın tutuksuz sanıkları Hüseyin Vural Vural ve İlyas Çınar'ı da 2007 yılından sonra Fenerbahçe'deki emekli deniz subaylarının gittiği sosyal tesislerde yapılan kokteyllerde gördüğünü, bu kokteyllerin her yıl kış aylarında, her ayın üçüncü cuma akşamı düzenlendiğini anlattı.

Yıldırım'ın çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından avukatları savunmalarını yapmaya başladı.

Bu arada duruşmanın öğleden önceki bölümüne Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, gazeteci Tufan Türenç ve avukat Turgut Kazan da izleyici olarak katıldı.

15.04.2010 16:53:55