Beyşehir'de Mühimmat Arama Çalışmaları Sona Erdi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, üzerinden karayolu geçen bir köprünün altında ve çevresinde gerçekleştirilen mühimmat arama çalışmaları sona erdi.

Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz gözetiminde sürdürülen arama çalışmaları sonucunda yaklaşık bin 500 mermi bulunduğu, bunların tamamına yakınının Kaleşnikof silah mühimmatı olduğu, içerisindeki birkaçının ise uzun namlulu fişekten ibaret olduğu öğrenildi. Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen bir ihbar üzerine Beyşehir Gölü'ne dökülen Sarısu Çayı üzerindeki Toparmut Köprüsü mevkisinde başlatılan mühimmat arama çalışmalarının saat 22.45 itibariyle sona erdiği bildirildi. Bugün iş makinesi
ve vidanjör desteği de sağlanarak yürütülen bölgedeki çalışmalarda su akışının bir bölümü kesilerek daha detaylı bir faaliyet yürütülmesi planlandı. Hava karardıktan sonra da devam eden çalışmalar çerçevesinde şu ana kadar köprü üzerinde birkaç mermi, köprü altındaki göle dökülen çay içerisinde, köprü kenarında, köprü altındaki deponun üzerinde çok sayıda mühimmat bulunduğu öğrenildi. Mühimmatların köprü üzerinden uzun süre önce atıldığı yönünde değerlendirmeler yapılırken, bu olayın Şubat ayında
Beyşehir'de yine Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gerçekleştirdiği soruşturma ile bağlantısı olduğu yönünde tahmin yürütülüyor.
Arama çalışmaları sonucunda bulunan mühimmatların İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği, önümüzdeki günlerde mermilerin menşeinin belirlenmesi için su içerisinden çıkarılması nedeniyle kurutulduktan sonra kriminal laboratuvara gönderileceği öğrenildi. Kriminalden gelecek rapor doğrultusunda mühimmatların menşei ile ilgili bilgilerin net olarak ortaya çıkacağı kaydedildi.