Dalyan Belediyesi'nden Kadınlara Jest

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde belediye tarafından düzenlenen kadınlara yönelik eğlence yoğun ilgi gördü.

Dalyan Belediyesi'nden Kadınlara Jest
Kadınların büyük ilgi gösterdiği konferans ve eğlencede izdiham yaşandı. Etkinlikten önce İrem Akar Soycan tarafından ilk kez olarak "Yüreği ile Konuşan Kadınlar" adlı fotoğraf sergisini açtı. Konferansa gelen davetlilerin beğenisini kazandı.
İlk defa fotoğraf sergisi düzenlediğini bildiren İrem Akar Soycan; " İlk defa çektiğim fotoğraflarımı 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle açtım. Fotoğraflarım genellikle kadınlarla ilgili. Yüz ifadelerini çektiğimide kendimi mutlu hissediyorum. Bunun devamı gelecek" dedi.
Dalyan Belediye Başkanlığı tarafından hazırlatılan keşkek ve iç içekler gelen davetlilere görevliler tarafından itina ile dağıtıldı.
Etkinlikte düzenlenen konferansta konuşan avukat Canan Arım, "Kadınların sorunlarından bir tanesi kadına yönelik şiddettir. Şiddet, güçlünün güçsüz olanın üzerinde idare kurmak ve sindirmek amacıyla kullandığı yöntemlerin hepsidir. Şiddet denildiği zaman yalnız fiziksel şiddet değil, aynı zamanda cinsel şiddet, ekonomik şiddet, özel şiddet ideolojik şiddet hepsi girer. Kadının öz güvenini sarsmak ve onun üzerinde iktidarını güçlendirmektir.
Kadın ve erkek eşitliği sağlanamadığı müddetçe eşitlik sağlanamaz. Türkiye'de ve dünyanın hiçbir yerinde yok. Ben kadının ve erkeğin eşit olduğu kuşaktan geldim. Sonradan fark ettim. Asla olmamışız ve eşit değiliz. Bir kadın geceleyin sokağa çıktığı zaman cinsel tacize maruz kaldığı zaman hemen sorarlar. Bu saatte sokakta ne işin var sorusu sorulur. Aslında neden bu kadına tacizde bulundun sorusu sorulacağı yerde kadın yargılanır. Hepimiz her zaman şiddete maruz kalabiliriz" dedi.
Verilen Konferans sonunda canlı müzik eşliğinde piste çıkan kadınlar, dans edip, halaylar çekerek, günün anlamını iyi değerlendirdiler.