Bucaspor Süper Lig şarkıları söylüyor

Bank Asya 1. Ligi'nde Orduspor önünde 2-0 yenik duruma düştüğü maçı 3-2 kazanarak 49 puana ulaşan ve ikinci sıradaki yerini koruyan Bucaspor Süper Lig şarkıları söylüyor.

Bucaspor Süper Lig şarkıları söylüyor
Başkan Mehmet Bektur, ipi göğüslemek için 63-64 puana ulaşmaları gerektiğini söyledi. Kalan maçları sırasıyla Samsun (D), Karabük, Giresun (D), KSK, Altay, Mersin İ.Y, G.Antep BŞB, Ç.Rize (D) ve K.Erciyes’le oynayacaklarını hatırlatan Başkan Bektur, Süper Lig’e direkt yükselmek için 27 puanının 14-15’ini almalarının yeterli olacağını söyledi.

Lider Karabükspor’un 59 puana ulaşarak büyük avantaj kazandığını, Bucaspor’un ise en önemli kozunun fikstür olduğunu vurgulayan Bektur, “Orduspor maçının ilk 20 dakikasında çok bocaladık. Bunun nedenini biz de anlayamadık. Daha sonra toparlanıp 2-0’dan maçı çevirmemiz de çok önemli. Aslında bu maçtan ders alınması gereken çok şey var. Kalan 9 maçın 4’ünü Buca’da, 3’ünü deplasmanda, 2’sini ise KSK ve Altay’la Atatürk Stadı’nda oynayacağız. Bu sezon Buca’da hiç maç kaybetmedik, ancak evimizde kalan karşılaşmaların çok kolay geçmeyeceği de ortada” diye konuştu.

KİM KAÇ PUANLA ÇIKTI

İzmir takımlarının aldığı sonuçların birbirlerini de yakından ilgilendirdiğini hatırlatan Bektur, “Play-Off barajının ise 54 puan olacağını tahmin ediyoruz. Beş puan daha almamız halinde Play-Off biletini zaten cebimize koyacağız” yorumunda bulundu. Geçen yıl Manisaspor 64, Diyarbakır 62 puanla Süper Lig’e çıkarken; 2007-08’de Kocaelispor (64 puan), Antalya (61 puan), 2006-07’de G.Birliği OFTAŞ (66 puan), İstanbul BŞB (65 puan), 2005-06’da Bursaspor (71 puan), Antalyaspor (67 puan) ilk iki sırayı elde ederek bileti kaptı.

Sercan’dan sevgilerle

YENİ Buca Stadı’nda nefesleri kesen, sarı-lacivertli taraftarların hop oturup hop kalkarak izlediği karşılaşmada 82. dakikada sahneye çıkıp Bucaspor’un üçüncü golünün altına imzasını koyan Sercan Kaya sevinçten havalara uçtu. Bucaspor’un altyapısında yetişen, Teknik Direktör Özcan Kızıltan’ın son zamanlarda ikinci yarılarda oyuna aldığı 22 yaşındaki futbolcu, geçen hafta Adana deplasmanında da 90 artı 3. dakikada rakip fileleri havalandırdı. İlk yarıdaki Adanaspor ile İzmir’deki Konyaspor maçlarında da birer golü bulunan Sercan, Bucaspor’un artık Süper Lig’e çok yakın olduğunu belirterek, “Benim gol atmam çok önemli değil. Bucaspor’un kazanması, Süper Lig’e doğru koşması her şeye değer. Yakaladığımız havayı sezon sonuna kadar sürdürebilmemiz için daha fazla desteğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

Destek konusu gündeme gelmedi

BUCASPOR Başkanı Mehmet Bektur 3-2’lik Ordu galibiyeti hediye ettikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla özel bir görüşme yapmadıklarını söyledi. Kocaoğlu’nun maça gelmesine çok sevindiklerini, ancak para dilenen kulüp konuma düşmemek için destek konusunu açmadıklarını belirten Bektur, “Daha önce de söylediğim gibi bu saatten sonra kimseden para talebimiz yok. İzmir’in kurum ve kuruluşları bize destek vermek istiyorlarsa, bunu artık kendileri açıklayacak” dedi.