Gürbüz'den 'Kadınlar Günü' Açıklaması

AK Parti Samsun İl kadın Kolları Başkanı Av

Gürbüz'den 'Kadınlar Günü' Açıklaması
AK Parti Samsun İl kadın Kolları Başkanı Av. Zeynep Gürbüz, "Ülkemizin kadına karşı ayrımcılığın ortadan kaldırılması konusunda son yıllarda gösterdiği duyarlılık artmış ve bu çerçevede AK Parti iktidarı döneminde, çok önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır" dedi.
Av. Zeynep Gürbüz, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"ne ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamasına tüm bayanların kadınlar gününü kutlayarak başlayan Gürbüz, "Kadın hakları insan haklarından farklı değildir. Kadın hakları ile istenilenin kadınların ayrıcalıklı haklara sahip olması değil, sırf insan oldukları için her yerde ve herkes için geçerli olan haklara sahip olmalarıdır. Avrupa Birliği'ne üyelik sürecini yaşayan Türkiye, kadın erkek eşitliği ve kadının insan hakları konularında önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Ülkemizin kadına karşı ayrımcılığın ortadan kaldırılması konusunda son yıllarda gösterdiği duyarlılık artmış ve bu çerçevede AK Parti iktidarı döneminde, çok önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır. Kadınlar lehine birçok yasa değişikliği yapılmış, komisyonlar kurulmuştur. Ama bir hukukçu olarak da şunu belirtmek istiyorum: Bu yasaların hayata geçirilmesi, halk tarafından kabullenilmesi bir süreç gerektirir. Bunun en önemli nedeni de toplumumuzda yerleşik olumsuz değer yargılarının hala varlığını sürdürmesidir. Bu olumsuz değer yargılarını ortadan kaldırmanın yolu zihniyet değişiminden geçmektedir; bu ise ancak eğitimle sağlanabilir" diye konuştu.
"Başbakanımız kadınların aktif siyasette ve özelikle karar mekanizmalarında yer alması için çok çaba sarf etmektedir" diyen Zeynep Gürbüz, şunları söyledi: "AK Parti iktidarı döneminde gerek milletvekilliklerinde gerek belediye meclis üyelikleri ile il genel meclis üyeliklerinde gerekse de kurum yöneticiliklerinde bayanların sayısı artmıştır. Yeterli midir? Tabii ki hayır. Siyasette kadının yer almasıyla birlikte kendi yaşam alanlarımızı ilgilendiren politikalar üzerinde söz sahibi olma imkanlarımız da artacaktır. Bu da ülkemizde kadınların yaşadıkları töre ve namus cinayeti, aile içi şiddet, kız çocuklarının eğitimden uzaklaştırılması ve eğitim noksanlığı, kadının iş gücüne katılımı ve söz sahibi olabilmesi gibi sorunların dile getirilmesi ve bu sorunların çözülmesini daha da mümkün kılacaktır. Böylece toplumda siyasete katılan kadınları örnek almak isteyenler çoğalacak, kadınlarımızın kendine olan güvenleri artacak en önemlisi de kadınlarımız toplumda hızlı bir şekilde ilerleme kaydedeceklerdir. Kadınların şiddete, baskıya, ayrımcılığa maruz kalmadığı, siyasal yaşama ve iş yaşamına daha fazla katıldığı bir Türkiye dileğiyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."