Erzurum Gravürleri Sergisi Açıldı

Erzurum Gravürleri Sergisi açıldı.

Erzurum Gravürleri Sergisi Açıldı
Palandöken ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından açıldı.
Serginin açılışına Başkan Küçükler'in yanı sıra, çok sayıda davetli ve üniversite öğrencileri katıldı.
Atatürk Üniversitesi 'BAP' projelerince kaynağı sağlanan 'Erzurum gravürleri' projesinde 2000'li yıllar sonrası Erzurum gravürleri sanatseverlerle buluştu.
Sergide; Atatürk Evi, Kongre Binası, kaleler, kuleler, tabyalar, kapılar, medreseler, hanlar, hamamlar, çeşmeler, köprüler, camiler, türbeler, kümbetler, kiliseler, Erzurum evleri, doğal güzellikler yer alıyor.
'Erzurum Gravürleri' projesi için Erzurum ve ilçelerinde alan araştırmaları ve görsel kayıt gezileri yapılmış, elde edilen veriler katılımcıların sanatsal yorumları ile gravür atölyesinde ahşap, linol ve çinko plakalara aktarılarak üç yüze yakın kalıp ve baskı üretilerek Gravürlerle Erzurum kataloğu oluşturuldu.
Gravürler, proje kapsamında birçok yerde de sergilenmiş. Ayrıca, birçoğu uluslararası ve ulusal yarışma sergilerine katılmış ve bir kısmı da ödül almış. 39 sanatçının eseriyle katıldığı sergi, Erzurum'un kurtuluşunun 92. Yılı anısına 92 gravürden oluşturuldu. 2011 Üniversiade olimpiyat oyunları öncesinde kentin tarihi ve kültürel durumunun sanatsal ifadelerle çalışılmış olması bakımından önem arz ediyor.
Proje liderliğini Doç. Dr Mustafa Küçüköner'in yaptığı çalışmanın proje yürütücüleri Yrd.Doç. Dr. Lütfü Kaplanoğlu ve Yrd.Doç. Dr. Fikri Salman. Projede ayrıca Öğretim elemanları, Arş.Gör. Hüseyin Elitok, Öğt. Gör.İ.M.V. Noyan Güven, Öğt. Gör . Mevlüt Kaplanoğlu, Arş.Gör. Köksal Bilirdönmez, Arş.Gör. Murathan Er, Yüksek Lisans ve Lisans Öğrencileri: Hava Küçüköner Gülşen Ağyürek Şemsinur Çelik, Tuba Bedir, Ufuk Muslu, Ayhan Zeynal Ayşe Akça Cahid Yeşilyurt, Derya Karabıçak, Duygu Efe, Elif Acar, Elif Bulut, Fatih Keteci, Fatih Matiyar, Fatma Acay , Fatma Tülüce, Filiz Gültekin, Gökhan Çelikkıran , Güllüşan Esmer, Hayriye Yıldızlar, Hüseyin Cengiz M.Eren Ercan, Medine Dağ, Mikail Yıldız, Mustafa Karapınar, Müsebbih Fındık, Orhan Ardahanlı , Sadiye Arslansoy, Seval Tekin, Sinem Atmaca, ve Şafak Karagöz görev aldılar.