Dans yarışmasına kimse beni davet edemez

Cezaevinden çıktıktan sonra ortalıklarda görünmeyen Mehmet Ali Ağca, yaklaşık 3 ay sonra kameraların karşısında geçerek bir basın toplantısı düzenledi.

Dans yarışmasına kimse beni davet edemez
  İngilizce başladığı konuşmasını basın mensuplarını itirazları ü ; zerine Tü ; rkç ; e sü ; rdü ; rmek zorunda kalan Ağca , İstanbul ' da yaşadığını , yakında Malatya ' ya gitmeyi planladığını sö ; yledi .

Yarışma programları iç ; in teklif aldığı yö ; nü ; ndeki soruya sinirlenen Ağca , ' Dans yarışması gibi aşağılık bir şeye kimse beni davet edemez ' dedi .

Bostancı ' daki Prenses Otel ' de avukatıyla birlikte kameraların karşısına geç ; en Ağca ' nın toplantı yapacağı bö ; lü ; mü ; n arkasına Tü ; rk bayrağı asması dikkat ç ; ekti . Mavi kazak yerine lacivert takım elbise , mavi gö ; mlek ve kravatla basın mensuplarının karşısına ç ; ıkan Ağca , İstanbul ' da yaşadığını , yakında Malatya ' ya gitmeyi planladığını sö ; yledi . Toplumun iç ; ine pek girmediğini belirten Ağca , ' Bakışlardan rahatsız oluyorum . Ama zamanla normal hayatımı yaşayacağım . İncil ve Tevrat yazıyorum , spor yapıyorum ' diye konuştu .

Televizyon kanallarından yarışma programlarına katılması iç ; in teklif aldığı yö ; nü ; ndeki bir soruya Ağca sinirlendi . Ağca , ' Bunlar Ortaç ; ağ zihniyeti , ilkel zihniyettir . Herkesin bir rolü ; , misyonu vardır . Yarışma programları gibi programlar ç ; ok aşağılık programlardır . Bunu saygıyla karşılamak mü ; mkü ; n değil . ' Ben Mesihim ' diyen birini buna davet etmek doğru değil . Ben Mesihim ve Tanrı ' yı temsil ediyorum . Ama ö ; yle dans yarışması gibi aşağılık bir şeye kimse beni davet edemez ' dedi .

Ağca , bir basın mensubunun , ' İnsan ö ; ldü ; rmeyle bir yere varılamaz diyorsunuz ama siz de zamanında adam ö ; ldü ; rmekten hapis yattınız . ' şeklindeki sö ; zleri ü ; zerine Mesih olduğu iddiasını hatırlatarak şunları sö ; yledi : ' Haklı gü ; zel bir soru . O ayrı bir şey . Tü ; rkiye ' de iç ; savaş vardı . Ben , her tü ; rlü ; terö ; rizmi de , cinayeti de , suç ; u da kesinlikle lanetliyorum . '