Kürşat Tüzmen Genel Başkan Yardımcılığı görevini bıraktı

AK Parti'de Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdüren Kürşat Tüzmen görevden alınarak yerine Adana Milletvekili Ömer Çelik getirildi.

Kürşat Tüzmen Genel Başkan Yardımcılığı görevini bıraktı
Değişikliğin ise Kürşat Tüzmen tarafından istendiği belirtildi. 29 Mart seçimlerinin ardından devlet bakanlığından alınarak AK Parti MYK üyeliğine getirilmişti. Tüzmen partide Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyordu. Konuyla ilgili geniş açıklamanın daha sonra yapılacağı ifade edilirken Kürşad Tüzmen’in sağlık nedenleriyle görevi bıraktığı ise gelen bilgiler arasında..

--

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Tüzmen'in yerine Adana Milletvekili Ömer Çelik'i getirdi. Başbakan Erdoğan, önceki gün Çelik'e ve Tüzmen'e görev değişikliği bilgisini verdi.

Parti üst yönetiminin de onayını alan değişikliğin gerekçesi olarak siyasi kulislere, Tüzmen'in sağlık sorunları olduğu bilgisi yansıdı.

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden bu yana yanında olan Çelik, AK Parti'nin kuruluşunda da yer aldı. MKYK üyesi ve siyaset danışmanı olarak da görev yapan Çelik, Parti'nin iç ve dış siyasi gelişmelerle ilgili politikalarının oluşturulmasında etkin rol alıyor.