Irak'ta oylar yeniden sayılacak

Irak Yüksek Seçim Konseyi, Başbakan Nuri Maliki'nin itirazlarını dikkate alarak, Irak'ta 7 Mart'ta düzenlenen seçim sonrası oyların yeniden sayılmasını kabul etti.

Irak'ta oylar yeniden sayılacak
Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin liderliğindeki İtilaf Kanun Devleti Koalisyonu, henüz tamamlanmayan seçim sonuçlarına uzun süredir itiraz ederek, El İrakiye Listesi'ni Yüksek Seçim Konseyi İşbirliği yaptığı gerekçesiyle sahtecilikle suçluyordu.

ALLAVİ ÖNDE


Sonuçlara göre eski başbakan Eyad Allavi'nin liderliğindeki El İrakiye listesi şimdiye kadar aldığı oyların sayısı 2 milyon 931 bin 388 olduğu açıklandı. Maliki'nin liderliğindeki İtilaf Kanun Devleti Koalisyonu ise şimdiye kadar aldığı oyların sayısı 2 milyon 620 bin 42 oy almış durumda. El İrakiye listesi ile İtilaf Kanun Devleti Koalisyonu arasındaki oy farkı ise 11 bin 346.

Bağımsız Seçim Yüksek Komiserliğinden yapılan son açıklamaya göre, Ulusal Irak İttifakı da El İrakiye ve İtilaf Kanun Devleti Koalisyonu'ndan sonra üçüncü sırada geliyor. Ulusal Irak İttifakı şimdiye kadar 1 milyon 976 bin 422 oy aldığı bildirildi.

KERKÜK’TE OY FARKI ÜÇ BİN

Öte yandan Kerkük ise oyların şimdiye kadar yüzde 90,46'sı sayıldı. Sonuçlara göre Allavi'nin liderliğindeki El İrakiye listesi Kürt listesinin önünde gidiyor. El İrakiye listesi Kerkük'ten aldığı oyların sayısı ise yüz 82 bin 876 olarak açıklandı.