Anadolu Kültürü Sergilerde Yaşatılıyor

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde gerçekleştirilen 'Etnobotanik' konulu sergide Anadolu tarihi ve kültürüne dayalı eşyalar yer aldı

Anadolu Kültürü Sergilerde Yaşatılıyor
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde gerçekleştirilen "Etnobotanik" konulu sergide Anadolu tarihi ve kültürüne dayalı eşyalar yer aldı. E.Ü Botanik Bahçesi Herboryum Uygulama ve Araştırma Merkezi koleksiyonuna ait eşyalar ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
Sergide sokak ve ev süpürgeleri, sabunlar, gül suyu ve çeşitli bitki yağları, Anadolu'da sağlığa yararlı kabul edilen bitkisel ilaçlar, bereket süsleri ve şifalı otlar tanıtıldı. Sergide Anadolu kültüründe önemli bir yere sahip olan her türlü süpürge çeşitleri bulunurken sepetçilik mesleği tanıtıldı. Sepetçilik, ağaçların ince sürgünlerinden, bitkilerin odunlaşmamış saplarından faydalanılarak yapılan örgü ve el sanatı olarak tanımlandı. Sepetçilik sanatı ile ilgili sergide verilen bilgide, insanlık tarihiyle başlamış günümüzde önemi azalsa da Afrika gibi gelişmemiş ülkelerde hala büyük önem taşıdığı ifade edildi.
Anadolu'da süpürgelerin de yöreye göre çeşitleri olduğu vurgulanan açıklamada, süpürgelerin Ege, Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu ve Karadeniz Bölgesine göre farklılık gösterdiği belirtildi.
Sergi 26 Mart'a kadar ziyaretçilere açık olacak.