Tbmm Başkanı Şahin Anayasa Değişikliği Paketini Değerlendirdi

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bugün açıklanan Anayasa paketi ile ilgili olarak, ''Türkiye'de demokratik standartları yükseltecekse, halkımızın sosyal ve ekonomik gelişmesini sağlayacaksa kimden gelirse gelsin her türlü kanun teklifi ve tasarısı beni memnun eder'' değerlendirmesinde bulundu.

Tbmm Başkanı Şahin Anayasa Değişikliği Paketini Değerlendirdi
TBMM Başkanı Şahin, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşmesinde gazetecilerin Anayasa değişikliği paketine ilişkin sorularını yanıtladı. TBMM'nin, Anayasa değişiklikleri başta olmak üzere her türlü yasal değişikliklerle ilgili olduğunu anımsatan Şahin, ''Ancak bu değişiklik metinleri Meclis Başkanlığı'na verildikten sonra Meclis kendini görevli saymaktadır. Dolayısıyla Meclis Başkanlığımıza şu anda verilmiş bir Anayasa değişikliği teklifi yok'' diye konuştu.

Metin içeriğiyle ilgili bir değerlendirme yapmasının söz konusu olmadığını ifade eden Şahin, "Çünkü, Meclis Başkanı olarak oy kullanma imkanına da sahip değilim. Bu konuda taraf da olmak istemem. Ancak, hangi milletvekili arkadaşlarımızca hazırlanırsa hazırlansın, bir kanun teklifinin ki bunlar Anayasa da olabilir veya hükümet tasarıları da, eğer Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu demokratik standartları yükseltmesine yol açacaksa, halkımızın sosyal ve ekonomik gelişmesini daha da güçlendirecekse buna sevinçle, memnuniyetle yaklaşacağımı ifade etmiştim. Yine aynı şeyi söylüyorum; yapılacak olan değişiklikler gerçekten ihtiyaç duyulan alanlarda iyileştirme sağlayacaksa bundan herkes mutlu olur, memnuniyet duyar. Benim bu değişikliklerle ilgili söyleyeceğim şu noktada sadece bunlardır'' diye konuştu.

Açıklanan taslakta parti kapatma davası açılmasının Meclis'e verilmesinin yer aldığının hatırlatılması üzerine Şahin, bu konuda lehte ve aleyhte bir beyanda bulunmayacağını söyledi. Değişiklik teklifinin Meclis Başkanlığı'na sunulması halinde kendisinin bunu ilgili komisyona havale edeceğini kaydeden Şahin, ''Anayasa Komisyonu'nda görüşülecektir. Bu konuda görev, başkanlığa sunulmasından sonra Anayasa Komisyonu ve Genel Kurul'un olacaktır. Komisyon ve Genel Kurul ne karar verirse ona hepimiz saygı duyarız. Değişiklikleri ben değil, Meclis Genel Kurulu gerçekleştirecek'' dedi.

Şahin, 'Anayasa değişikliği paketinden memnun musunuz?' yönündeki soru üzerine ise ''Türkiye'de demokratik standartları yükseltecekse, halkımızın sosyal ve ekonomik gelişmesini sağlayacaksa, kimden gelirse gelsin her türlü kanun teklifi ve tasarısı beni memnun eder'' karşılığını verdi.