Türkiye'nin iİlk online katılımlı mücevher müzayedesi yapıldı

Bir müzayede şirketi tarafından düzenlenen organizasyonda birbirinden değerli mücevherler açık artırma sonucu yeni sahiplerini buldu.

Bir müzayede şirketi tarafından düzenlenen organizasyonda birbirinden değerli mücevherler açık artırma sonucu yeni sahiplerini buldu. Geçtiğimiz günlerde CNR'da yaşan soygunun da etkisiyle alınan sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekti.
Türkiye'nin ilk online katılımlı müzayedesi, Eskidji tarafından gerçekleştirildi. Şişli'deki Eskidji Suites'te düzenlenen organizasyonda onlarca mücevher yeni sahiplerini buldu.
Canlı katılımın yanı sıra internet üzerinden de yapılan tekliflerin değerlendirildiği organizasyonda, aralarında 2.Abdülhamid'in tuğralı mücevher kutusunun da bulunduğu onlarca sanat eseri ve mücevher açık artırma sonucunda yeni sahiplerini buldu.
Eskidji Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Masis, Eskidji Müzayedecilik olarak kısa sürede birçok ilki başardıklarını belirterek, "Şimdi de, ilk kez internet katılımlı mücevher müzayedesini Türkiye'de yapıyoruz. Bu tarz organizasyonlar dünyada sayılı. Biz buna Türkiye'yi de katmış olduk. Kapalıçarşı'da en güvendiğim arkadaşlarımdan tedarik ettiğimiz ve bilirkişiler tarafından da incelenen mücevherleri bugün burada şatışa çıkarıyoruz. 15'günde bir tekrarlanacak olan bu organizasyon umarım gereken ilgiyi
görecektir" dedi.
Mücevherleri yarı fiyatından satışa çıkaracaklarını anlatan Masis, "İnternet üzerinden de online teklif alacağız. Kimi değerinde gidecek kimi de değerinin çok altında. Artık o da katılımcılarımızın kısmeti" diye konuştu. Müzayede de en çok ilgiyi ise toplam ağırlığı 23 gram olan ve 5.96 karatlık elmaslarla süslenmiş Kapişon Zümrüt Yüzük çekti.

MÜZAYEDEYE 'CNR ÖNLEMİ'
Milyonlarca lira değerindeki parçalar, Müzayede salonunda oluşturulan özel cam korumalı masalarda tutulurken alınan sıkı güvenlik önlemleri de dikkatlerden kaçmadı. Mücevher masalarının başında güvenlik elemanları nöbet tutarken, salonda kurulan kameralarla da salon sürekli izlendi.
Geçtiğimiz günlerde CNR Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen 30. Uluslararası Mücevher, Takı, Gümüş, Saat ve Malzemeleri Fuarında gerçekleşen hırsızlık olayında, yaklaşık 100 bin Euro değerinde mücevher çalınmıştı.