Gaziantep'teki Avukatlar Hsyk'nın Kararına Tepki Gösterdi

Gaziantep Barosu'na kayıtlı çok sayıda avukat, yaptıkları basın açıklamasıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nın kararına tepki gösterdi.

Maarif Meydanında toplanan çok sayıda avukat, cübbelerini giyerek basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Avukat Halil Kılıç, kararı hukuki olmaktan ziyade siyasi olduğunu ve Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak, herkesin kanunlar önünde eşit olduğunu söyledi. Kılıç, Erzurum özel yetkili Cumhuriyet Savcılarının kanunun verdiği yetkiyle yaptıkları bir soruşturma dolayısıyla hiçbir inceleme ve soruşturma yapılmaksızın HSYK tarafından yetkilerinin ellerinden alınmasını doğru
bulmadıklarını belirterek, "Kabul edilemez bu kararı, adalet ve özgürlük anlayışımıza vurulmuş bir darbe olarak görüyoruz. Bu karardan sonra savcılar, görevlerini ifa ederken HSYK'nın baskılarını üzerlerinde hissedeceklerdir. Kararları yargı denetimine tabi olmayan ve idari görev ifa eden HSYK'nın bir yargı kuruluşu gibi yargılama sürecine müdahale ederek, yasal görevlerini ifa eden savcıların yetkilerinin alınmasını kabul etmiyoruz" dedi.
Basın açıklamasının ardından avukatlar, alkışlarla alınan karara tepki gösterdi.