İzmir'de trafik kazası: 2 ölü, 14 yaralı

İzmir'in Bornova ilçesinde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen trafik kazasında iki kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Kazada kontrolden çıkan servis minibüsü ağaca çarparak durabildi. Edinilen bilgiye göre kaza dün akşam saat 22.30 sıralarında Bornova ilçesi Ankara Caddesi'nde meydana geldi. İçerisinde İzmir Otogarı'na giden yolcuların bulunduğu Efe Tur'a ait Veli Kocaeli (31) yönetimindeki 35 AH 2600 plakalı şehiriçi servis minübüsü, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak ağaca çarptı. kaza yaptı. Aşırı hız nedeniyle meydana geldiği öne sürülen kazada 2 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Polis ekipleri minibüste sıkışan Fatma Başlı (48) ile Hakan Bozkurt (14) için olay yerine AKS 110 ekibi çağırdı. AKS 110 ekiplerinin çalışması sonucu Başlı ve Bozkurt sıkıştıkları yerden kurtarıldı.

Olay yerine gelen çok sayıda sağlık ekibi ilk müdahalelerini yaptığı yaralıları ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırdı. Yaralılardan Abdulkerim Kayahan (45), Hatice Demir (35), Erdal Bilen (36), Fatma Başlı ve Hakan Bozkurt Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, minibüs sürücüsü Veli Kocaeli (31), Ali Kaya (59), Adem Demirden (20), Aydın Demirden (20), Şerife Bozkurt (45) ve Hatice Türker (45) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Vehbi Başlı (33), Hatice Demir (28), Osman Onur Durusoy (25), Rıfat Kıroğlu (35) ve Yusuf Demir (11) ise Bornova Trafik Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılardan Fatma Başlı ile Hakan Bozkurt yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Fatma Başlı'nın kız kardeşini ziyaret etmek amacıyla İstanbul'a gideceği öğrenildi. Tedavi altına alınan diğer yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.