Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Akşit, Bakkallığı Değerlendirdi

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit, 'Ülkemizde bir kültür olan ve halkın kara gün dostu bakkalımız mutlaka korunmalıdır' dedi

Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Akşit, Bakkallığı Değerlendirdi
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit, "Ülkemizde bir kültür olan ve halkın kara gün dostu bakkalımız mutlaka korunmalıdır" dedi. Bakkal esnafı adına Market Yasası'nın bir an önce çıkmasını beklediklerini kaydeden Akşit, "Bu halk bakkalını kaybederse, kültürünü de kaybeder. Şu anda bu ülkedeki insanlar aç yatmıyorsa bu da veresiye satan mahalle bakkalı sayesindedir" diyerek halkın kendi esnafını sahip çıkmasını istedi.
Türkiye'de perakende sektöründe tam bir kuralsızlık yaşandığını ve devletin daha çok büyük sermaye sahiplerini destekleyerek, küçük esnafa ayakta kalma şansı vermediğini kaydeden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, "Kural tanımayan büyük sermaye maalesef küçüklere yaşam şansı vermiyor. Bu duruma son vermesi beklenen marketler yasası, defalarca gündeme gelmesine rağmen, henüz yasalaşmadı. Komisyonlarda görüşmesi yapılan bu çalışmanın bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.
"KREDİ KARTI LİMİTLERİ DOLUNCA KARA GÜN DOSTLARI BELLİ OLDU"
Esnaf temsilcisi biri olarak kendi esnafını sahip çıkmayan vatandaşları da eleştiren Hulusi Akşit, kredi kartların limitlerinin dolması ile halkın yeniden bakkala gelmeye başladığını söyledi. "Kredi kartları yaygınlaşıncaya kadar bakkal mahallenin kara gün dostuydu. Kredi kartları yaygınlaştı, bakkallar unutuldu, kredi kartlarının limitleri doldu, bakkallar yeniden hatırlandı" diyen Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Hulusi Akşit, "Ekonomik krizlerin devam etmesinden dolayı kredi kartlarının limitleri dolunca bakkal amcanın veresiye defterine yazılmaya başlanıyor. Hatta küçük miktarda olsa bile ödünç para alınıyor. Çünkü bakkal halden yoldan anlar. Zor durumdaki insanlara para olmasa da komşusuna kucak açarak dayanabildiği kadar dayanır. Ama büyük marketlerin borç defteri yoktur. Onlar nakit çalışır yada kredi kartlarından sattığı ürünlerin parasını alır. Yoktan yokluktan anlamazlar. Halkımızın da zor günler bitince eski günlerini unutmamasını istiyoruz" dedi.
Büyük sermayelere sahip marketlerin karşısında, ekonomiden çok insanlığı ön planda tutarak Ahiliğin Temel Prensiplerine sadık kalarak hizmet vermeye çalışan küçük esnaf ve bakkalların zor duruma düştüğünü ifade eden Hulusi Akşit, bakkalların mutlaka desteklenip korunması gerektiğini kaydetti.