Cepten barkodu okutun binlerce fiatı karşılaştırın

Karşılaştırmalı alışveriş platformu akakce.com'un mobil uygulaması http://m.akakce.com, cep telefonu üzerinden hızlı ve etkin şekilde fiyat karşılaştırma imkânı sağlıyor.

Cepten barkodu okutun binlerce fiatı karşılaştırın
İnternet ve mobil teknolojilerindeki hızlı gelişmeler, tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarında da değişime yol açıyor. Birkaç yıl öncesine kadar mağaza mağaza dolaşarak fiyat araştırması yapan tüketici, internet kullanımının da yaygınlaşması ile alışveriş öncesi fiyat araştırmalarını internete kaydırdı. Akakce.com karşılaştırmalı alışveriş platformunun yeni nesil alışveriş uygulaması m.akakce.com ise fiyat karşılaştırmayı bir adım daha ileri götürerek cep telefonlarımıza kadar getiriyor ve alışverişi farklı bir boyuta taşıyor.

Barkod okuma teknolojisinin kullanıldığı m.akakce.com ile ürün paketinde bulunan barkod, cep telefonu kamerası aracılığı ile okutularak, birkaç saniye içerisinde akakce.com’da yer alan pek çok internet mağazasının fiyatlarına ulaşılmasını ve en ucuz fiyatların bulunmasını sağlıyor. Cep telefonunun internet tarayıcısına https://m.akakce.com adresi yazılarak kolayca ulaşılan mobil uygulama ile barkod okutmanın yanı sıra sadece ürün ismi yazılarak da fiyat karşılaştırması yapılabiliyor. Bu şekilde satın almak istenilen ürünün nerede ne kadar fiyat ile satılmakta olduğu bilgisine kolayca ulaşılabiliyor.

Rekabet koşullarının giderek fiyatlara yansıdığı ülkemizde mobil fiyat karşılaştırma ile tüketiciler daha bilinçli alışverişe yönlendiriliyor. www.akakce.com online ve mağaza alışverişleri öncesi tüketicilere 360 derece fiyat bilgisi vererek, alışverişlerini en doğru şekilde yapmalarını sağlıyor.

Akakce.com Genel Müdürü Koray Karataş konuyla ilgili şunları söyledi.

“Mobil internet kullanımı dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek yaygınlaşıyor. Özellikle yeni jenerasyonun bu teknolojilere adaptasyonu çok kısa sürüyor ve hayatlarının bir parçası haline geliyor. Aslında 2000 yılında daha internet üzerinden satış ülkemizde çok çok yeni iken, internet bazlı fiyat karşılaştırmasını da ilk olarak gerçekleştirmiştik. İnternet’ten mobil fiyat karşılaştırmaya yaklaşık dokuz yıllık bir süreçte geçiş yapıldı ancak pek çok alanda kullanımının hızlıca artış göstereceğini düşünüyorum.

Dünyada mobil fiyat karşılaştırma, mobil internet kullanımına paralel olarak daha yoğun olarak görünüyor ancak yeni uygulamaya koyduğumuz barkod üzerinden mobil fiyat karşılaştırma alanında ise henüz çok az uygulama görebiliyoruz. Bu uygulamalar da yaygın olarak bir de facto uygulamadan çok, konsept uygulama şeklinde bulunuyor.

İnternetin gelişimi ile birlikte birden bilgisayarlarımızın başında, birkaç tık ile pek çok mağazayı gezerek ulaşabileceğimiz bu bilgilere birkaç saniyede ulaşmaya başladık. Mobil fiyat karşılaştırmayla yalnızca PC ve laptop üzerinden internete erişilen bir ortam ile sınırlı olmaksızın, gerçek hayatın içinde, çarşıda, pazarda veya hipermarkette bilişim ve iletişim olanaklarını kullanarak, fiyat rekabetinin arttığı perakende sektöründe 360 derece fiyat ve ürün bilgisine kolayca ulaşılabiliyor. m.akakce.com alışverişçilerin daha doğru alışveriş kararı vermesini sağlıyor.

Türkiye çok genç bir nüfusa sahip ve bu genç nüfus yeni teknolojilerin kullanımına çok açık. İnternetin kullanımında bunu yaşadık. Youtube, Facebook gibi siteleri çok yoğun olarak kullanan bir kitle bulunuyor. Bu benzer şekilde mobil internet kullanımında da gözlenmeye başladı. Bunun yanında ülkemizdeki ekonomik yapıdan dolayı tüketici fiyata karşı çok duyarlı. Demografik yapı ve ekonomik koşullar bir araya geldiğinde ülkemizde tüketicilerin mobil fiyat karşılaştırmaya da çok hızlı adapte olacağını ve sadece teknoloji alışverişleri değil günlük alışverişlerinde de kullanmaya başlayacaklarını düşünüyoruz. “