Gaziantep'te 'Yönetsel İletişim' Konferansı

Gaziantep'te 'Yönetsel İletişim' konulu konferans düzenlendi.

Gaziantep'te "Yönetsel İletişim" konulu konferans düzenlendi.
Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuncay Dilci katıldı. Konferansa Başhekim Prof. Dr. Levent Elbeyli, başhekim yardımcıları, hastane müdürleri, hastane müdür yardımcıları ve çok sayıda yönetici de katıldı.
İletişimin duygu, düşünce ve bilgi aktarımı olduğunu ifade eden Dilci, "Yapılan araştırmalarda kelimelerin yüzde 10'unun, ses tonunun yüzde 30'unun, beden dilinin ise yüzde 60'ının etkili olduğu sonucu çıkmıştır. Bu nedenle beden dili iletişimde çok önemli bir role sahiptir" şeklinde konuştu.
"Yönetim karar vermeyle başlar" diyen Dilci, "Bir şahsın etkin bir yönetici olup olmamasında, diğer becerilerinden çok haberleşme yani iletişim konusundaki başarısıdır. İletişim becerisi, bir insanın diğer becerilerin etkilediği gibi yönetim fonksiyonlarını yerine getirmede benzersiz bir araçtır. Yöneticilerin yüzde 80 - 90 'ı zamanlarını iletişim halinde geçirirler. Yöneticilerin yüzde 10'undan azı etkin formal bir şekilde eğitim görmüşlerdir" dedi.
Liderlerin genellikle sözsüz iletişimi kullandığını vurgulayan Dilsiz, insanların yüzlerini, vücutlarını kullanarak birbirlerine mesaj iletmelerinin sözsüz iletişim olduğunu belirtti. Dilci, "Bedenin duruş ve hareketleri ile yapılan konuşma ve yazı olmaksızın insanların birbirlerine bir takım mesajlar iletmesi sözsüz iletişimin alanına girer. Bazen karşı tarafa, sözsüz iletişim yolu ile verdiğiniz bir mesajın kelime olarak karşılığını bulmazsınız. İşte böyle durumlarda sözsüz iletişim çok güçlü olur"
diye konuştu.
Başarının büyük çoğunluğunun iyi bir iletişimle elde edileceğini söyleyen Dilci, iş hayatındaki hataların yüzde 70'inin kusurlu iletişimden kaynaklandığını kaydetti. "Yöneticilerin her şeyden önce yönetim rolünü tanımlaması gerekir" diye konuşan Dilci, "Kurumsallığın iyi bir şekilde olması etkili iletişime bağlıdır. Bu konuda yapılan istatistikler bize şunu gösteriyor. Bir kurumda eğer verimsizlik varsa, bunun büyük çoğunluğu etkin iletişimin olmamasından kaynaklanmaktadır. Yönetimde birliktelik