Nefes kesen hırsız operasyonu

Adana'da bir kadın akrabasının cenazesinden döndükten sonra evinin kapısını açamayınca içerde hırsız olduğunu düşünerek polisi aradı. Nefes kesen operasyonda polis kapıyı açarak evi ve apartmanın her yerini aradı.

Nefes kesen hırsız operasyonu
Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesi, Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Yeni Reşatbey Apartmanı A Blok 3. katında oturan Sema Tekerek (52), akrabası öldüğü için sabahleyin evden çıkarak taziye ziyaretini gitti. Öğlen evine dönen Tekerek, kapıyı açmaya çalıştı ancak kapı bir türlü açılmadı. Bunun üzerine Tekerek, evde hırsız olduğunu düşünerek polisi aradı. Haber merkezi hemen mahalledeki yunus ekiplerine ve güven timlerine durumu bildirdi.

Çok kısa sürede olay yerine gelen polis, önce kadını sakinleştirmeye ardından kapıyı açmaya çalıştı. Polis kısa sürede çilingir marifetiyle kapıyı açarak içeri girdi. İçerde hırsız olması ihtimaline karşılık polis odaları tek tek aradı. Ancak evde kimseyi bulamadı. Polis daha sonra apartmanın damına çıkarak hırsızı aramayı sürdürdü. Polis hırsızın damdan dama atlama ve havalandırma boşluğuna gitmiş olabileceği ihtimalini de değerlendirerek buralarda da arama yaptı. Ancak hırsız burada da bulunamadı. Polis apartmanın A ve B bloklarındaki bodrum katında da hırsız aradı.

Polis bodruma girerken, "Birisi varsa sessizce gelsin olay çıkarmasın" diyerek uyradı. Ancak yapılan aramada hırsız burada da bulunamadı.

Hırsız bulunamayınca Sema Tekerek'in yanına giden polis kadının hırsızı görüp görmediği konusunda emin olmak istedi. Tekerek, kapıyı anahtar ile açmaya çalıştığını ancak bir türlü açamadığını belirterek, "Kapıyı açmaya çalıştım ama açılmadı. Kapıya yumruğumla vurup bağırmaya başladım. Kesinlikle evde hırsız vardı. Kapıyı arkadan kilitlemişti o yüzden açılmadı. Ben rüya görmedim. İçerde hırsız vardı. Nereye gitti bu? Kuş olup uçtu mu?" dedi

Kapıyı açamayınca şoka girdiğini anlatan Tekerek, polise balkonda bulunan terliklerin hırsıza ait olduğunu söyledi. Polis bunun üzerine tekrar harekete geçti, ancak Tekerek'in eve gelen eşi terliğin kendisinin olduğunu söylemesiyle ikinci kez harekete geçen polis kadına 'geçmiş olsun diyerek' evi terk etti.

Sema Tekerek ise hırsızın evine girdiğini kendisinin geldiğini fark edince kapının açılmaması için hırsızın kapının kilidine anahtar yerleştirip kaçtığını ileri sürdü.