Tepebaşı Belediyesi Almanya'nın Treptow Köpenick Belediyesi İle Kardeş Şehir Oluyor

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Almanya'nın Treptow Köpenick Belediyesi ile kültürel ve sanatsal işbirliği yapmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Tepebaşı Belediyesi Almanya'nın Treptow Köpenick Belediyesi İle Kardeş Şehir Oluyor
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl Berlin'e gerçekleştirdiği bir ziyaret sırasında gazeteci Aydın Ulun, Berlin Parlamentosu milletvekillerinden Dilek Kolat ve Özcan Mutlu'nun aracılığıyla Treptow Köpenick ilçesiyle diyalog kurduklarını anımsattı.
Ardından Treptow Köpenick Belediye Başkanı Gabriele Schötler ile bir araya geldiklerini anlatan Ataç, şöyle konuştu: "Tepebaşı ve Treptow Köpenick ilçelerinin nüfuslarının, üniversite öğrencilerinin profilinin, doğal su kaynaklarının benzer olması, kent mimarilerinde pişmiş toprak ve tuğla kullanımının yaygınlığı, belediye meclisinde çoklu parti demokrasisi olması ortak noktalar olarak iki kenti birbirine yaklaştırdı. Daha sonra davetim üzerine Treptow Köpenick Belediye Başkanı Gabriele Schötler, Nisan ayında Treptow Belediyesi meclis üyelerinden Joachim Schmidt, Berlin Parlamentosu milletvekilleri Dilek Kolat ve Özcan Mutlu ile Tepebaşı'na 4 günlük ziyarette bulundu. Bu sürede çeşitli ziyaretler ve teknik geziler düzenlendi. Ayrıca Schötler ve beraberindekiler, ilçemizde yerel kültürle tanışma fırsatı buldu" dedi.
Ataç, 12-17 Kasım 2010 tarihleri arasında da Tepebaşı Belediyesi'nden 6 kişilik bir heyetle Treptow ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydederek, şunları kaydetti: "Ziyaret süresince Treptow Belediye Başkanlığı ile Belediye Meclisi'ne ziyarette bulunuldu ve tanıtım toplantıları gerçekleştirildi. Ayrıca, Wısta Bilim ve Teknoloji Parkı, Berlin Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne geziler gerçekleştirilirken, metal sanatçısı Achim Kühn'ün atölyesine konuk olundu. Ayrıca, Berlin'de yaşayan iş adamlarıyla yatırım toplantıları yapılarak, Eskişehir'deki yatırım olanakları anlatıldı. Bu görüşmelerin ardından Wısta ve Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi arasında işbirliği, Anadolu Üniversitesi öğretim üyeleri, görevlileri ve öğrencilerinin Treptow Köpenick'te sergi açması ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle değişim hareketi ile 2011 yılında düzenlenecek olan Eskişehir Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu'na Treptow Köpenickli sanatçıların katılması gibi konular tespit edilerek çalışmalara başlandı" şeklinde konuştu.