Hp İle Bp 400 Milyon Dolara Anlaştı

HP, dünyanın önde gelen petrol şirketlerinden BP'nin veri merkezlerine işletim hizmeti verecek.

HP, 400 milyon dolar değerindeki 5 yıllık dış kaynak kullanım anlaşması kapsamında, BP'nin dünya çapındaki veri merkezlerine Bulut Bilişim çözümleri dahil olmak üzere çeşitli işletim hizmetleri sağlayacak. HP'nin "7/24 Yaşayan Kurumlar" teknoloji vizyonundan yararlanacak olan BP, HP'nin sunduğu hizmetlerle yazılım otomasyonunu sağlayacak, veri merkezlerini standartlaştıracak ve yine HP'nin Birleşik Altyapılar çözümü ile barındırma hizmetlerini konsolide edecek.
HP, halihazırda BP'nin İngiltere'de yer alan ve Avrupa'ya hizmet veren veri merkezlerine Veri Merkezi Hizmetleri sağlıyor. HP, BP ile imzalanan yeni anlaşma ile BP'nin Avrupa'daki diğer veri merkezleri ile Kuzey ve Güney Amerika'daki sunucularına da hizmet vermeye başlayacak. Bu hizmetler arasında izleme, yedekleme, kurtarma, web sitesi yönetimi, bakım-onarım ve veritabanı-ara donanım iletişim hizmetleri de yer alıyor.
İki dünya devinin yaptığı anlaşmayla ilgili görüş bildiren BP Grup Başkan Yardımcısı ve Bilgi Teknolojileri Direktörü Dana S. Deasy, "BP böyle bir global işletim modeli standardı getirerek maliyetlerini anında düşürecek, hizmetlerde sürekliliği sağlayacak ve yeni teknolojilerden yararlanmak için çok daha iyi bir konumda yer alacak" dedi.
Anlaşma çerçevesinde BP, kurumsal özel bulut ve genel bulut bilişim hizmetleri ile diğer sağlayıcıların sunduğu harici bulut bilişim hizmetlerinden tek bir birleşik mimari ile yararlanabilecek.
HP Kıdemli Başkan Yardımcısı Kurumsal Hizmetler Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Genel Müdürü Mike Nefkens de konuyla ilgili açıklamasında, "İstikrarlı ve standartlaştırılmış bir veri merkezi ortamı BP gibi şirketlerin petrol ve doğal gaz sektörüne yönelik küresel operasyonlarında karşılaştıkları birçok güçlüğü aşmasını sağlıyor. HP'nin esnek bilgi işlem kapasitesi ve hizmette yakaladığı mükemmeliyet, BP gibi şirketlerin, yaptıkları tüm işlere entegre olan 7/24 Yaşayan Kurumlar teknoloji vizyonunu
gerçekleştirerek stratejik hedeflerine ulaşmalarını sağlıyor" dedi.
BP, veri merkezlerinde üretkenliği artırmak ve hizmetlerde sürekliliği sağlamak için HP Otomasyon ve İşletim Orkestrasyon yazılımından yararlanacak. HP, aynı zamanda, BP'yi ITIL v3 (Bilgi Teknolojisi Altyapısı Kitaplığı) hizmet yönetimine dayalı sektör standardı hizmetlerle de destekleyecek. Böylece BP, HP'nin sunduğu veri merkezi hizmetlerinden yararlanarak bütün iş ihtiyaçlarını karşılayıp modern teknolojiyi kurum kültürünün bir parçası kılacak.