Eski Milletvekilinin De Bulunduğu Şebekenin 14 Ayrı Kaçak Kazı Olayına Karıştığı Ortaya Çıktı

Bursa'da tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen bir şebekeye yönelik operasyonda; aralarında Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ayrı yaşadığı eşi ve eski milletvekilinin de bulunduğu 24 şüphelinin, 7 ilçede 14 ayrı kaçak kazı olayına karıştıkları belirlendi

Bursa'da tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen bir şebekeye yönelik operasyonda; aralarında Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ayrı yaşadığı eşi ve eski milletvekilinin de bulunduğu 24 şüphelinin, 7 ilçede 14 ayrı kaçak kazı olayına karıştıkları belirlendi.
Edinilen bilgiye göre Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, organize olarak tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen bir şebekeyi takibe aldı. Örgüt üyelerinin İznik, Mudanya, Orhaneli, Harmancık, Gemlik, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi ilçelerinde kaçak kazı yaptıkları öne sürüldü. Kazma, kürek ve iş makineleriyle SİT alanlarında yapılan kazıları fotoğraflarla belgeleyen ekipler, soruşturmayı derinleştirdi. 2'si satışa yönelik 14 ayrı eylem gerçekleştirdiği öne sürülen şebeke üyelerinin
yakalanması için operasyon başlatıldı. Kazılarla ele geçirilen tarihi eserleri Avrupa'da satmak istedikleri öne sürülen şüphelilerin ev ve iş yerlerine eş zamanlı şok baskınlar düzenlendi.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un uzun süredir ayrı yaşadığı iddia edilen eşi G.U.'nun ise şebekenin lideriyle pazarlık için bir alışveriş merkezinde buluştuğu iddia edildi. Bademli Mahallesi'ndeki bir villada oturan G.U., evine yapılan şok baskınla gözaltına alındı. Şebekeyle bağlantılı olduğu iddia edilen eski Bursa milletvekillerinden H.K. ve bir muhtarın da aralarında bulunduğu toplam 24 kişi gözaltına alındı.
Sorgu için 4 gün ek gözaltı süresi alan jandarmanın soruşturmasının devam ettiği, gözaltı sayısının artacağı öğrenildi.