Feza Berk Koleji öğrencileri, kardeş okullarına eğitim yardımda bulundu (Özel)

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Samsun Şubesi, Feza Berk Koleji öğrenci, veli ve öğretmenlerinin katkılarıyla Çetinkaya Beldesi Yatılı İ

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Samsun Şubesi, Feza Berk Koleji öğrenci, veli ve öğretmenlerinin katkılarıyla Çetinkaya Beldesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencilerine 20 bin TL'lik eğitim yardımında bulundu.

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi gönüllü ekibi, Feza Berk Koleji öğrencileri ve öğretmenlerin katkılarıyla, Bafra ilçesi Çetinkaya beldesinde bulunan ve taşımalı eğitimle çoğu köylerden gelen 450 öğrenciye hizmet veren İMKB Şehit Erol Haspulat Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndaki ihtiyaç sahibi 120 öğrenciye yardım yaptı. Öğrencilere kırtasiye, kışlık giyecek, çorap, eşofman verilirken, okulun yatakhane kısmına da 600 metrekarelik laminant parke, halı ve 70 elbise dolabı hediye edildi.

Öğretmenleriyle birlikte arkadaşlarını temsilen okula öğrenciler, başlattıkları yardım kampanyası ile biriktirdikleri bir kamyonet dolusu kırtasiye ve giysileri kendi elleriyle kardeş olarak seçtikleri okulun öğrencilerine hediye etti.

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi Gönüllüler Sorumlusu ve Feza Berk Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Berrin Şener , "İkinci kez bu okula geliyorum. Daha önce de bu okula 'Kardeş okul' kapsamında yardımda bulunmuştuk. İhtiyaçların belirlenmesinden bu hediyelerin paketlenmesine kadar emeği geçen ve derslerinden zaman ayıran Kimse Yok Mu Derneği'nin melekleri olan öğrencilerimize ve destekte bulunan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Berrin Şener, "Biz Kimse Yok Mu Derneği olarak, insanlık adına iye ve güzel olan her şeye varız diyoruz. Bu paylaşımda da gönüllülerimizle hep beraber olduğumuz için gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Kurulduğu günden bugüne ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında Türkiye'de ve dünyada köprü olmaya devam ettiklerini belirten Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay ise yardımda bulunan emeği geçen herkese teşekkür ederek, hayırseverlerin desteklerini beklediklerini söyledi.

Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer de "Kimse Yok Mu Derneği öncülüğünde iki okul arasında düzenlenen bu anlamlı yardım programı bizi onurlandırdı ve gururlandırdı. Kimse Yok Mu Derneği ile koordineli beldemizde sağlık taraması ve sünnet programları yapıldı. Şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz ki, dünyanın neresinde olursa olsun kimin ihtiyacı varsa, Kimse Yok Mu Derneği'nin oraya ulaştığını veya ulaşmaya çalıştığını canı gönülden inanıyorum." dedi.

Gönüllü hareket etmenin örnek bir davranış olduğunu ve insana ayrı bir haz verdiğini kaydeden Başkan Sezer, "Bunu da ancak gönüllü olarak bu yardımlarda bulunan yardım eden ve destek verenler anlar. Yardımda bulunan, öncülük ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Çetinkaya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Rüştü Yüce de Türk milletinin örf adet ve geleneklerinde yardımlaşma duygusu çok yüksek olduğunu vurgulayarak, "Herkes görevini yerine getiriyor, öğretmenin idarecinin kötüsü olmaz fakat gayretlisi vardır, gayret etmeyen vardır. Eğitim-öğretim yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyet olan bu yardımlaşma duygusunu öğrencide ortaya çıkarmak ise büyük bir meziyettir. Kardeşçesine yardımlaşmayı sağlayan, destek bulunan ve herkese şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.