AK Parti ile CHP'li kadın başkanlar arasında 'takiye' tartışması yaşanıyor

İzmir'de şimdi de AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema ile CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Çetin arasında "takiye" tartışması yaşanıyor.

İzmir'de şimdi de AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema ile CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Çetin arasında "takiye" tartışması yaşanıyor. Ulema, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinde, "Kadınlar, seçim çalışmaları için gittikleri bölgeye uygun kıyafet giysin." talimatı hakkında Çetin'in, "Talimata harfiyen uyacağız. Müslüman mahallesinde salyangoz satmayız. Biz uzaydan gelmedik. Gerekirse kadınların evlerde yaptığı dinsel sohbetlere de katılırız. Biz farklı dinden değiliz." açıklamasına tepki gösterdi. CHP'nin, dinî inançlarla örf ve âdetlerine bağlı insanların üzerinden siyaset yapmasının bugünkü konjonktürde inandırıcılıktan uzak olduğunu belirten Ulema, bu tür söylemlerin oy almak için yapıldığını, itibar görmeyeceğini iddia etti.

Bugüne kadarki bütün siyasi faaliyet ve ziyaretlerinde hiçbir kesim ve inanç sahibine şirin görünmek için çalışmadıklarının altını çizen AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ulema, siyasi görüşü, dinî inancı veya etnik kökenine göre insanları sınıflandırmadıklarını vurguladı. Herkesi olduğu gibi kabul ettiklerini, oy almak uğruna yanıltmadıklarını, hiç kimseyi ötekisi olarak görmediklerini söyleyen Nesrin Ulema, "Önce başörtülü kadınlarımızı kullanarak rozet takacaksınız, ardından seçim otobüsünden aşağıya atacaksınız. Bonra kadın kollarınız, başörtüleri meydanlarda parçalayarak ayaklarının altında ezecek. Şimdi de kıyafet değiştirip toplantılarına gireceklerini söylüyorlar. Mevlana'nın dediği gibi ya oldukları gibi görünmeli ya da göründükleri gibi olmalılar." şeklinde konuştu.

İnanç konusunda talimatla hareket etmediklerini, aksi halde kendilerini inkar etmiş olacaklarını anlatan Ulema, hiçbir zaman seçim ve oy kaygısıyla kendilerini olduklarından farklı göstermeye çalışmadıkları söyledi. Seçmenlerin, siyasetçilerin evlerine hangi kıyafetle geldiğine değil, samimiyetine ve icraatına bakarak karar verdiğini kaydeden Ulema, "Biz Alsancak'ta ne giyiniyor ve ne söylüyorsak Gültepe'de, Doğanlar'da, Cengizhan'da, kısacası her yer ve ortamda aynı şeyleri giyiyor ve söylüyoruz." dedi.