Müsiad Şube Başkanı Mustafa Güvenli'den, Lojistik Köy İçin İhale Müjdesi

Erzurum'a kurulması kararlaştırılan Lojistik Köy'ün kurulum sürecini yakından takip eden MÜSİAD Erzurum Şubesi'nden, ihale müjdesi geldi

Erzurum'a kurulması kararlaştırılan Lojistik Köy'ün kurulum sürecini yakından takip eden MÜSİAD Erzurum Şubesi'nden, ihale müjdesi geldi. Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Erzurum Lojistik Köyü'nün ihale tarihinin kesinleştiğini bildirdi. Güvenli, ihalenin 10 Ocak 2011 tarihinde, TCDD Sivas 4. Bölge Müdürlüğü'nde yapılacağını açıkladı.
MÜSİAD Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Erzurum'a kurulması kararlaştırılan ve 2008 yılında projelendirilen Lojistik Köy'le ilgili olarak atılmış olan en somut adımın, ihale sürecinin başlamasıyla birlikte atılmış olduğunu söyledi. MÜSİAD Erzurum Şubesi olarak, çok yakından takip ettikleri Lojistik Köy sürecinin, sonunda ihale aşamasına kadar getirildiğini kaydeden Güvenli, "Erzurum Lojistik Köyü'nün ihalesi, 10 Ocak 2011 tarihinde yapılacak. İhale duyurusu yapıldı, şartnameleri hazırlandı. Lojistik Köy, Erzurum'a hayırlı, uğurlu olsun." dedi.
Erzurum Lojistik Köyü'nün kurulmasının kararlaştırıldığı günden bu zamana kadar oldukça zorlu bir süreç yaşandığına dikkati çeken Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, bu hususta yaşanan sıkıntıları geçtiğimiz aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da aktardıklarını hatırlatarak, "Sayın Başbakanımızın konuyla ilgili olarak verdikleri talimatın hemen ardından çok ciddi bir çalışma süreci başlatıldı. Lojistik Köy'ün kurulmasıyla ilgili olan tüm birimler harekete geçirildi ve son olarak geçtiğimiz günlerde de, projenin uygulanacağı arazi üzerinde uzlaşmaya varıldı. Bugün geldiğimiz noktada ise, Erzurum Lojistik Köyü'nün ihalesi için gün sayıyoruz." diye konuştu.
Lojistik Köy'ün, içerisinde ulusal ve uluslararası taşımacılık, lojistik ve eşyanın dağıtımı ile ilgili tüm faaliyetlerin muhtelif işletmeciler tarafından gerçekleştirileceği bir alan olacağını kaydeden Başkan Güvenli, projenin hayat bulmasıyla birlikte, Erzurum'un, her türlü ulaştırma ve taşımacılık hizmetlerinin merkezi olacağını dile getirdi. Lojistik Köy'de, lojistik ve taşımacılık şirketleri ile ilgili resmi kurumların da içinde bulunduğu ulaştırma işiyle bağlantıları olan her türlü faaliyetin yürütülebileceğini anlatan Güvenli, depolama, bakım, onarım, yükleme, boşaltma, tartı, yükleri bölme, birleştirme ve paketleme gibi hizmetlerin, bunlardan sadece birkaçı olacağını ifade etti. Güvenli, buradaki her bir faaliyetin yeni bir iş alanı ve dolayısıyla istihdam kapısı olacağını belirterek, yatırımın, Erzurum'da iş kapısı açılmasını bekleyenler için de, bir fırsat olacağını söyledi.
Lojistik Köy yatırımının, komşu ülkelerle sınır ticaretini geliştirme amacına hizmet edeceğini vurgulayan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, "Sınır ticaretini gerçekleştirebilmek ve geliştirebilmek için en önemli ihtiyaç, kuşkusuz ulaşım faktörüdür. Erzurum, bu anlamda çok hızlı bir gelişme kaydediyor olmakla birlikte, Lojistik Köy yatırımıyla önemli bir hamle yapmış olacaktır." dedi.
MÜSİAD Erzurum Şubesi olarak, yatırımın ihalesi ve sonraki süreçle ilgili her türlü gelişmeden Erzurum kamuoyunu haberdar etmeye devam edeceklerini dile getiren Güvenli, konuya gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı Başbakan Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya da teşekkür etti.