Tkk Uzmanları Alınan Hayvanları Yerinde Kontrol Ediyor

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde Tarım Kredi Kooperatif Müdürlüklerinden kredi kullanan vatandaşların aldıkları hayvanlar, Erzurum Bölge Müdürlüğü ekiplerince yerinde kontrol edilerek onay veriliyor.

Tkk Uzmanları Alınan Hayvanları Yerinde Kontrol Ediyor
Tarım Kredi Kooperatiflerinden 5 yıl geri ödemeli faizsiz kredi kullanarak hayvan alan kooperatif üyelerinin satın aldıkları damızlık hayvanlar Erzurum Bölge Müdürlüğü ekiplerince köy köy gezilerek tespit ediliyor. Tarım Kredi Kooperatif Müdürü ile beraber bölgeden gelen yetkililer üyelerinin ahırlarına kadar giderek hayvanların sağlıklı, genç ve damızlık olmalarını kontrol ediyorlar.
Erzurum Tarım Kredi Kooperatif Bölge Müdürlüğü uzmanlarından Osman Nuri Gülmez, "Amacımız kooperatif üyelerimizin aldıkları hayvanların kaliteli olmasına damızlık için ideal şartlara uygun hayvanlar temin etmelerine yardımcı ve destek olmak. Ortaklarımız ne kadar kaliteli hayvan alırlarsa hem gelir düzeyleri hem de bölgedeki hayvancılık o oranda gelişmiş olacak. Amacımızda kullandırdığımız faizsiz kredilerle ortaklarımıza destek olup büyümelerini ve bölgesel hayvancılığa katkı sunmalarını sağlamaktır" dedi.