Nusret Ulucay için Bosnakça mevlit okutuldu

Bursa Bosna Derneği kurucu üyelerinden Nusret Uluca ölümünün birinci yıl dönümünde düzenlenen bir mevlit töreniyle anıldı. Ördekli Kültür Merkezi Büyü

Bursa Bosna Derneği kurucu üyelerinden Nusret Uluca ölümünün birinci yıl dönümünde düzenlenen bir mevlit töreniyle anıldı. Ördekli Kültür Merkezi Büyük Salon'da yapılan ve Boşnakça okutulan mevlide Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uluca ailesinin fertleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Açılış konuşmalarından sonra Nusret Uluca'nın hayatının anlatıldığı video gösterimi yapıldı. Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Asım Yediyıldız, 'İlim Âlim Ölüm ve Nasihat' konulu bir konuşma yaptı. Bosnalı öğrencilerin Boşnakça icra ettikleri mevlit bölümü katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi.

NUSRET ULUCA KİMDİR?

6 Mart 1928 tarihinde Hüseyin ve Fadile Uluca'nın oğlu olarak Bursa'da doğdu. 1929 yılında aile tekrar Bosna'ya dönmeye karar verince 1942 yılına kadar ailesi ile birlikte Bosna'da yaşadı. İlkokulu Sarajevo'da tamamladı.1942 yılında geri dönmemek üzere ailesiyle tekrar Türkiye'ye göç eden Uluca, ortaokul ve ticaret lisesini bitirdi. 1950–1951 yılları arasında askerliğini yedek subay olarak yaptı. Boşnak ve Türk milletleri için en önemli bir eser olan Boşnakça–Türkçe Sözlük'ü hazırladı. Sarajevo ile Bursa'nın kardeş şehir olmalarında da emeği geçen Nusret Uluca'nın Bosna ve Türkiye'nin yakınlaşması konusunda gerek savaş ve gerekse barış dönemlerinde önemli katkıları oldu. Uluca, 12 Kasım 2009 tarihinde 82 yaşında vefat etti.