Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Almanya'dan Döndü

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlama Merkezi Hayat Boyu öğrenme Programı kapsamında staj yapmak üzere Almanya'ya giden Adapazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü öğrencileri yurda döndüler

Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Almanya'dan Döndü
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlama Merkezi Hayat Boyu öğrenme Programı kapsamında staj yapmak üzere Almanya'ya giden Adapazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü öğrencileri yurda döndüler.
Adapazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden 21 öğrenci ve 3 öğretmen Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanı öğretmeni Nurgül Mutlu'nun hazırladığı Avrupa'da Sekreterlik Eğitimi isimli Leonardo da Vinci projesini uygulamak üzere 28 Kasım da Almanya'nın Mennheim şehrine gitmişlerdi.
Okul müdürü Şükran Anılmış, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü öğretmenleri Nurgül Mutlu, Nurşen Öz ve Ümmiye Yüçlen ile birlikte öğrenciler, Gülşen Geçer, Büşra Can, İlknur Çakmak, Merve Şükran Yüksel, Saliha Pırıltı, Gizem Kavlak, Burçin Türk, Merve Özdemir, Zehra Soy, Sevgi Aslan, Reyhan Çalış, Nazan Doğru, Hülya Ataş, Erva Keskin, İkbal Karaca, Mine Yaman, Büşra Mert, Saliha Çelikkıran, Dilek Sezer, İrem Ocak ve Mine Yaşar'dan oluşan 25 kişilik ekip mutlu ve deneyimlerimizi aktarmak üzere sabırsızlanarak Türkiye'ye döndüler.
Uygulama ile ilgili olarak konuşan öğretmen Nurgül Mutlu "Projenin 3 haftalık eğitim sürecinde, Almanya'nın Mennheim şehri ortağımız ISM şirket sahibi Celal Yazıcı ve Emin Bakar 21 öğrencimiz 7 kişilik guruplar halinde şirketlerinde 3 hafta süresince uygulamalı eğitime almışlardır. Alıcı ortaklarımız sektörlerinde söz sahibi ciddi firmalardır. Dolayısıyla bu tercihlerimiz amaçlarımızla birebir örtüşmektedir. Bu projedeki amacımız; öğrencilerimizin Avrupa vatandaşlığı bilincini tanımaları, Yabancı Dil öğrenmenin önemini kavramaları, önyargılarından kurtulmaları, farklı kültürleri yakından tanımaları, kendi kültürümüzden iyi örnekleri sunma fırsatı yakalamaları, mesleki açıdan bilgi ve becerilerini artırmaları, kişisel gelişimlerine katkı sağlamaları, Avrupa'da ki farklı uygulamaları yerinde görmelerini sağlamaktı" dedi.
Projenin üçüncü haftasında ekibe dahil olan Okul Müdürü Şükran Anılmış, projenin öğrenciler için oldukça olumlu olduğunu belirterek, "Öğrenciler ailelerinden uzak fakat yurtdışındaki proje ortağımız sayesinde aile sıcaklığında 3 haftalık deneyim kazandılar. Bu deneyimlerini okulda arkadaşları, staj yaptıkları kurumlarda mesailerini paylaştıkları arkadaşları ve çevrelerine aktarmak için sabırsızlanıyorlar. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize her konuda yardımcı olan konuksever ortağımız Celal Yazıcı ve Emin Bakar'a çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize de yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum. Bundan sonra okulumuz tarafından hazırlanıp uygulanacak projelerin de aynı verimlikte geçmesini diliyorum" diye konuştu.