NLP uzmanı Demirbüken: Soğuk seçmenle siyasetçi ilişkisini donduruyor

Nöro Lengüistik Programlama (NLP) uzmanı Kadir Demirbüken, şiddetli ve uzun kış mevsimi nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki siyasetçilerin vücut dili

Nöro Lengüistik Programlama (NLP) uzmanı Kadir Demirbüken, şiddetli ve uzun kış mevsimi nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki siyasetçilerin vücut dilini ve mimiklerini doğru kullanamadığını söyledi.

AK Parti Erzurum il ve ilçe teşkilatı üyeleri, gelecek yıl haziran ayında gerçekleştirilecek milletvekili seçimleri öncesinde "Etkili İletişim ve Beden Dilinin Kullanılması' konulu eğitim aldı.

AK Parti AR- GE Başkanlığı'nca parti il binasında düzenlenen ve NLP Uzmanı Kadir Demirbüken'in konuşmacı olduğu konferansa yaklaşık 100 kişi katıldı. Konferansta, katılımcılara, 'Motivasyon,' 'Etkili İletişim ve Beden Dili' ile 'İletişimde İkna Taktikleri' anlatıldı.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ve Erzurum'daki siyasetçilerin soğuk iklim nedeniyle batıdaki siyasetçiler kadar etkili olarak vücut dilini kullanamadığını belirten Kadir Demirbüken, "Erzurum'daki ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki siyasetçilerimiz maalesef seçmenlerle iletişim kurmada, sıcak batı illerindeki siyasetçilerden çok geride. Özellikle bölgemizde iklim sert ve soğuk olduğu için siyasetçilerimiz mimiklerini ve vücut dillerini etkin kullanamıyorlar." diye konuştu.

Demirbüken, Türkiye'deki siyasetçilerin çok azının vücut dilini ve mimiklerini doğru olarak kullanabildiğini söyledi. Halkla ilişkilerde vücut dilinin, mimiklerin, jestlerin ve ses tonunun büyük önem taşıdığını ifade eden Demirbüken, "Çağımızda iletişimsizlik mümkün değil. Etkili iletişim kurma ancak öğrenme ile kazanılabilecek yetenek. Siyasetçilerin halkla ilişkilerde etkili bir iletişim kurabilmesi ancak doğru vücut dili kullanmak ve konuşmalarda etkili sözcükler kullanmakla mümkün." dedi.