Kumlucalı eğitimciler, iletişim ve başarı semineri aldı

İnsanın başkalarının hedefleri yerine kendi hedefini gerçekleştirmesi halinde başarıya ulaşabileceği bildirildi.

Kumluca Milli Eğitim Müdürlüğü, öğr

İnsanın başkalarının hedefleri yerine kendi hedefini gerçekleştirmesi halinde başarıya ulaşabileceği bildirildi.

Kumluca Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenler ve idarecilere yönelik iletişim ve başarı semineri düzenledi. Kumluca Belediyesi'nde düzenlenen programa konuşmacı olarak psikoloji uzmanları Burcu Kaplan ve Selen Namur katıldı. Psikologlar, başarının psikolojisinden çözüm odaklı düşünce programlamasına, pozitif yaşamdan özgüvene, başarının anahtarından iletişim çeşitlerine ve insanı tanımadan etkili iletişime kadar birçok konuda katılımcılara sunum yaptı.

Başarıyı hedefe ulaşmak olarak tanımlayan psikolog Burcu Kaplan, "Bizler başkalarının hedeflerini değil, kendi hedeflerimizi gerçekleştirirsek başarıya ulaşabiliriz. İnsan hedeflerine ulaştığı zaman mutlu olur. Gerçek başarının yakalanması için de hedef koyan değil, öğrencilere ve çocuklarımıza yol gösteren olmalıyız." diye konuştu.

Konuşmacılardan Selen Namur da hayatın kalitesinin artması için iletişimin en önemli etken olduğunu anlattı. Namur, "İletişim araçları çoğaldı. Ancak, gerçek iletişim vücut dili, görsel aktarım jest ve mimiklerle yapılan iç dünyamızdaki mesajların dışa aktarılması, dış dünyadaki mesajların da içe kabul edilmesidir." dedi.

Konferansa katılan Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, eğitimde kalitenin arttırılması konusunda müdürlüğün AR-GE çalışmaları kapsamında birçok güzel çalışmaya imza attığını belirtti. Doğan, şunları söyledi: "'Kaliteli Bir Eğitim İçin El Ele Projesi' kapsamında okul idarecileri ve öğretmenlere yönelik Neu NLP alanında bir eğitim semineri düzenledik. Gayemiz, öğretmen, idareci ve velilerimizin bir araya gelebilmesini sağlamak Onları bilinçlendirmek."