Çiftçi örgütleri 2B için orman köylülerine iyileştirme istedi

İzmir'de kurulu Çiftçi Örgütleri Güç Birliği Platformu, yeni Orman Kanunu taslağındaki 2B için orman köylüleri adına iyileştirme istedi. İzmir İli Çi

İzmir'de kurulu Çiftçi Örgütleri Güç Birliği Platformu, yeni Orman Kanunu taslağındaki 2B için orman köylüleri adına iyileştirme istedi. İzmir İli Çiftçi Örgütleri Güç Birliği Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Mustafa Kaymakçı, "Ormanlardan en az istifade edenler orman köylüleri." dedi.

Konu hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Prof. Kaymakçı, 2B arazilerinin satılmamasını isteyerek, "Ormanlar, insanlığın ortak değeridir. Özelleştirmeye konu edilmemelidir. Daha önce orman dışına çıkan yerler değerlendirilmeli ve buna da en az 5 yıl şartı getirilmeli. Tüccar araziyi kiralıyor, taşeron işçi çalıştırıyor fakat orman köylülerini çalıştırmıyor." şeklinde konuştu. Muhittin Akbulut da, "Kooperatifleri olmayan orman köylerine kooperatifler kurulmalı veya bütün işlemleri Köy-Kooplar tarafından yapılmalıdır. Ayrıca orman köylülerinin sosyal güvenceleri de yok. Bizim yangın gibi sigorta konularında çalışmamız var ama sosyal güvenceyi hükümet sağlamalı." dedi. Akbulut, "bozuk orman" tanımımın genellikle deniz manzaralı yerler için kullanıldığını savunarak, buna aldanılmaması gerektiğini söyledi.