Alanya'yı her dilin konuşulduğu Malya yapmak için proje geliştirdi

Alanya'yı dünya dillerinin konuşulduğu Malta yapmak için bir proje geliştiren Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbra

Alanya'yı dünya dillerinin konuşulduğu Malta yapmak için bir proje geliştiren Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör ve Gazipaşa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ufuk Durna, amaçlarının kış aylarında boş kalan otelleri doldurmak olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi tarafından geliştirilen 'Dil Oteli' projesi Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) yönetim kuruluna anlatıldı. Projenin temel amaçları Alanya'yı dil öğrenimi konusunda marka yapmak ve bu sayede de turizme yeni bir çeşitlilik kazandırarak, özellikle kış aylarında ekonomik canlılık oluşturmak olduğu açıklandı. ALTSO'nun yönetim kurulu toplantısına katılan Prof. Dr. Güngör ve Doç. Dr. Durna, halen proje çalışmaları devam eden "Dil Okulu" isimli proje hakkında brifing verdi ve destek istedi.

Projenin ana hatları konusunda ALTSO yönetimine bilgi veren Gazipaşa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Durna geliştirdikleri proje ile Aralık – Mart ayları olmak üzere 4 ay boyunca otellerde her yaştan, her meslekten insana en üst düzeyde yabancı dil öğretmeyi hedeflediklerini söyledi. Dil Öğrenme konusunda Türkiye'de yaşanan sıkıntılar üzerine böylesine farklı bir çalışma için hazırlık yaptıklarını belirten Durna, amaçlarının klasik eğitim tekniklerinin dışında, eğitsel aktiviteler, eğlenceler ve etkinliklerin olduğu yeni bir dil öğrenme tekniğini ülke insanıyla buluşturmak olduğunu belirtti. Durna, "Monoton ve klasikleşmiş dil kurslarının aksine bir otelde 4 aylık bir kamp çalışmasıyla insanları tatil yaparken mükemmel bir yabancı dil eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Öyle ki bu sistemde öğrenciler 4 ay boyunca bir otelde kampa girerek bir tatil havasında ama uyku dışındaki tüm saatlerinde yabancı dil öğrenebilecekler. Bu teknikle öğrenci pratik yapabilecek, sürekli aktif öğrenme içinde olacak, dili hayatın normal akışı içinde öğrenecek, çeşitli etkinliklerle bu öğrenme daha zevkli hale gelecek, farkında olmadan bir öğrenci öğretirken öğrenecek." dedi.

Gazipaşa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr Durna, bu projede yabancı dil öğrenmede zorluklar yaşayan Türkiye'deki her şehirden insana ve hatta zaman içinde yurt dışından insanlara da eğitim vereceklerini söyledi.

ALANYA NİYE BİR MALTA OLMASIN?

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Güngör, İngilizce öğrenimi konusunda marka olmuş Malta gibi Alanya'nın da bu alanda kendisini zamanla dünyanın birçok ülkesine tanıtabilmesini umut ettiklerini dile getirdi. Güngör, bu projeye ilave olarak yazın öğrenciler için de aynı sistemde kamplar oluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, bu projenin hem bölge ve ülke insanına yabancı dil bilgisi kazandıracağını, hem de Alanya ekonomisine büyük katkı yapabileceğine işaret etti. Aydoğan oda olarak bu projenin başından sonuna kadar da destekçisi olacaklarını sözlerine ekledi.