Ayto Kendi Adını Taşıyan Okula Konferans Salonu Yaptıracak
Aydın Ticaret Odası (AYTO) kendi adına taşıyan ilköğretim okuluna 150 kişi kapasiteli konferans salonu yaptıracak

AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ve AYTO yönetimi okulu ziyaret edip okul yönetimiyle yapılacak konferans salonu hakkında bilgi alış verişinde bulundular.
Aydın Ticaret Odası İlköğretim Okulu'nun 2000 yılında AYTO tarafından yaptırıldığını belirten AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, zaman içerisinde okulun çevre düzenlemesini yaptıklarını söyledi. Okulun ihtiyaç duyduğu tüm gereksinimlerini karşılamaya çalıştıklarını belirten Dokuzlu, "Toplumun ihtiyaç duyduğu gereksinimleri bir sivil toplum örgütü olarak gidermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda öncelikle yaptırmış olduğumuz okulun istek ve taleplerini ön planda tutuyoruz. Okullumuza daha önce fen ve bilgisayar laboratuarı kurduk. Şimdide gereksinim doğrultusunda 150 kişi kapasiteli bir konferans salonu yaptıracağız" dedi.
AYTO olarak eğitime büyük önem verdiklerini dikkat çeken AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, AYTO olarak öğrenci okutma vakfı aracılığı ile 120 öğrenciye kredi verdiklerini söyledi. Aydın Ticaret Odası'nın var olduğu sürece eğitime yaptığı katkıları sürdüreceğini dile getiren Parmaksız, her yıl okullarda öğrencilere kırtasiye yardımında bulunduklarını kaydetti.
Ticaret Odasına eğitime yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, devletin ülke genlinde eğitime yönelik yatırımları olduğunu fakat hayırseverlerin ve sivil toplum örgütlerinin eğitime sağladığı katkılarla ülkede eğitimin daha üst seviyeler tırmanacağını söyledi. Ticaret odasının yardımlarının diğer sivil toplum örgütlerine de örnek olması temennisinde bulunan Dindar, ülkenin eğitim seviyesi arttıkça gelişmişlik düzeyinin de artacağını belirtti.
