Sur Anafen Dershanesi'nden SBS adaylarına sürpriz

Diyarbakır'da yıllardır öğrencileri geleceğe hazırlayan Sur Anafen Dershanesi, bir ilke daha imza attı. Diyarbakır'da eğitim hayatına katkısını sürdür

Diyarbakır'da yıllardır öğrencileri geleceğe hazırlayan Sur Anafen Dershanesi, bir ilke daha imza attı. Diyarbakır'da eğitim hayatına katkısını sürdüren dershane, öğrencilerin grup çalışmasıyla motive edildiği 'muhteşem ikili sınav' sistemine geçti.

Sur Anafen Dershanesi tarafından haftanın iki günü yapılan sınava öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Deneme sınavı şeklinde yapılan sınava öğrenciler arkadaşlarıyla birlikte soruları çözüyor. Bu eğitimde grup çalışmasının yaygınlaşmasının yanı sıra motivasyona önemli katkı sağlıyor. İkişerli gruplar halinde kendilerine verilen deneme kitapçığını çözen öğrenciler, yanıtları tek optik cevap anahtarına yazıyor. Sınıf ortamında oluşan grup çalışması öğrencilerin birbirleriyle kaynaşması, moral bulması gibi eğitimde gerekli olan ortamı da sağlıyor.

Sur Anafen Dershanesi Müdürü A. Kerim Altun, 'muhteşem ikili sınav' sistemini Güneydoğu'da ilk yaptıklarını dile getirdi. Velilerden olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Altun, sistemin öğrencileri daha da başarılı kıldığını anlattı. Altun, "Sınava öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. İki öğrenciye bir soru kitapçığı bir de optik cevap anahtarı veriyoruz. Sınav bilgi yarışması formatında yapılan bir denemedir. Buradaki amaç öğrencileri farklı bir motivasyonla grup çalışması yaparak ikili gruplar halinde yarışmasına sağlamaktır." diye konuştu.