Kosova Demokratik Türk Partisi'nden Muhteşem Seçim Finali

Kosova'da genel seçimlere yönelik 10 günlük seçim kampanyasının son gecesinde kapanış toplantısını yapan Kosova Demokratik Türk Partisi KDTP, seçimlere iddialı girdiği mesajını verdi.

Milletvekili adaylarının son tanıtım toplantısı, KDTP'nin muhteşem finaline dönüştü. İstanbul Priştineliler Derneği ve KDTP tarafından ortaklaşa hazırlanan kapanış toplantısına, Kosovalı Türklere destek için Türkiye'den milletvekilleri Fahrettin Poyraz, Mehmet Danış, Gökhan Sarıcan, Mehmet Müezinoğlu, Mehmet Tunca, Ünal Kaçın, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, MHP MYK üyesi Lütfü Türkan, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Metin Hüsrev Ünler, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Bursa
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Rumeliler Derneği Başkanı Sadullah Sipahioğlu, Prizrenliler Derneği Başkanı Nezih Liman ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıyı açan İstanbul Priştineliler Derneği Başkanı Sedat Akbay, amaçlarının Kosova'nın birlik ve beraberliğini üst noktaya getirmek, dernekler olarak da bu amaca destek vermek olduğunu belirtti.
KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar da yaptığı konuşmada, seçimlerin Kosova, Kosova'daki Türk toplumu ve KDTP'ye hayırlı olacağına inandığını belirtti. "12 Aralık'ta geleceğimizi oylayacağız" diyen Yağcılar, hedeflerinin 4 milletvekili çıkarmak olduğuna vurgu yaptı.
AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezinoğlu ise yaptığı konuşmada, "Sizlerin buralarda, atalarımızın medeniyet kurduğu bu topraklarda, huzur ve güven içinde yarınlarınız olsun" temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından Priştine Gençlik Sarayı salonunu tıklım tıklım dolduran vatandaşlara, KDTP'nin 48 milletvekili adayı sahneye davet edilerek takdim edildi. Final toplantısının ikinci bölümünde Vıçıtırın "Çeşme" Derneği folklor ekibinin icra ettiği halk dansları gösterisi büyük alkış topladı. İstanbul'dan gelen sanatçılar da seslendirdikleri Rumeli türküleriyle geceye renk kattı.