Davutoğlu, Türkmenistan'ın Tarafsızlık Günü dolaysıyla düzenlenen konferansa katıldı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Aşkabat'a gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkmenistan'ın Tarafsızlık Günü dolaysıyla düzenlenen uluslararas

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Aşkabat'a gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkmenistan'ın Tarafsızlık Günü dolaysıyla düzenlenen uluslararası konferansa katıldı.

Konferansın açılış töreni, Aşkabat'taki Ruhiyet Köşkü'nde yapıldı. Açılış törenine, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov katıldı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Türkiye'yi temsilen katıldığı konferansa, aralarında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Yardımcısı Lynn Pasco, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Marc Perrin de Brichambaut, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Genel Sekreteri Muratbek İmanaliyev'in de bulunduğu 32 ülkeden yabancı temsilciler katıldı.

Konferansın açılış töreninde konuşan Türkmen lider Berdimuhamedov, Türkiye ile olan ilişkilerine büyük önem verdiklerini kaydetti. Berdimuhamedov, bundan sonra da Türkiye ile olan ilişkileri bütün alanlarda daha da geliştirilmesine hazır olduklarını belirtti.

Daha sonra BM Genel Sekreter Yardımcısı Lynn Pasco, AGİT Genel Sekreteri Marc Perrin de Brichambaut, ŞİÖ Genel Sekreteri Muratbek İmanaliyev ve İKT Genel Ekmeleddin İhsanoğlu birer konuşma yaptı.

Ardından Türkmen lider Berdimuhamedov'a Romanya'nın üniversitesi tarafından Yılın Adamı ödülü verildi.