Bursa'da kar, hayatı olumsuz etkiliyor

Bursa'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, şehir içi ulaşımda da büyük zorluklar yaşanıy

Bursa'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, şehir içi ulaşımda da büyük zorluklar yaşanıyor.

Dün başlayan kar yağıyı özellikle gece saatlerinde etkisini artırdı. Sabaha beyaz bir örtü ile uyanan Bursalılar, trafikte büyük zorluklar yaşadı. Vatandaşlar kar yağışı nedeni ile çoğunlukla toplu taşıma araçlarını tercih ederken, birçok kişi de yolculuklarını ertelemek zorunda kaldı.

Özellikle Uludağ'da kar kalınlığı oteller bölgesinde yarım metreyi buldu. Bursa kent merkezinde 4 santimetreyi bulan kar kalınlığı, Teleferik gibi yüksek kesimlerde ise 10 santimetreyi geçti. Kar yağışına sevinen vatandaşlar, gideceği yerlere ulaşamadıkları için mağdur oldu. Teleferik'ten Teferrüç Mahallesi'ne gitmek için dolmuşa binen bazı vatandaşlar, kar yağışı nedeni ile yolda kaldı. Taksi ile şansını denemek isteyen bazı vatandaşlar bu girişimlerinden de sonuç alamayınca geri dönmek zorunda kaldı.

Devlet Meteoroloji İşleri Bursa Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dünden beri aralıklarla devam eden kar yağışı bu gün de etkisini artıracak. Özellikle öğleden sonra etkili olacağı belirtilen kar yağışı, önümüzdeki 5 gün boyunca aralıklarla devam edecek.

Günün en yüksek sıcaklıklarının 2 ile 4 derece, en düşük sıcaklıkların ise eksi 1 ile eksi 4 derece arasında olacağını bildiren meteoroloji yetkilileri, vatandaşları buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Taksici Bora Ülker, gece park ettiği aracını kar altında bulurken, "Kar aniden bastırdı, biraz hazırlıksız yakalandık. Ama her şeye rağmen kar güzeldir, berekettir." dedi.

Kar yağışının başta su ve tarım için çok önemli olduğunun altını çizen Mustafa Yıldız ise "Kar yağışının tam zamanı, kar berekettir. Kar, başta suların bolluğu, tarım ve tabiat için çok önemli." şeklinde konuştu.