Bursa SMMMO Mesleki Uzmanlık Akademisi' açıldı

Muhasebecilerin farklı uzmanlık alanlarında eğitim görerek, sertifika almalarını sağlayacak 'Bursa SMMMO Mesleki Uzmanlık Akademisi' açıldı.

Akadem

Muhasebecilerin farklı uzmanlık alanlarında eğitim görerek, sertifika almalarını sağlayacak 'Bursa SMMMO Mesleki Uzmanlık Akademisi' açıldı.

Akademinin açılışında konuşan TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Sönmez, muhasebe mesleğinde kendini eğitmeyen meslek mensuplarının, günümüzde yaşam şansı olmadığını savundu.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO), Bursa SMMMO Mesleki Uzmanlık Akademisi Projesi'ni Fomara'daki eski oda hizmet binasında hayata geçirdi. Açılışa, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Sönmez'in yanı sıra diğer SMMM ve YMM odalarının başkanlarıyla meslek mensupları katıldı.

Törende konuşan BSMMMO Başkanı Mesut Topcu, şu bilgileri verdi: "Akademimizin esas amacı, meslek mensuplarının uzmanlaşmalarını sağlayacak alanlara yönelik eğitim vermektir. Meslek mensupları olarak, bir değişimin arifesindeyiz. Mesleğimizi, tek başına her işi bilen, her işi yapan meslek mensupları olarak sürdürme devri kapanıyor. Çünkü artık hizmet kalitesi ayrıntılarda ortaya çıkıyor. İşletmelere gerçek anlamda katma değeri de bu ayrıntılar sayesinde sağlayabiliyoruz. Bu yüzden artık belirli alanlarda uzmanlaşmaya ihtiyaç duymaktayız. Meslek örgütleri olarak meslek mensuplarının bu ihtiyaçlarını karşılamak, onlara bu konuda gerekli eğitim desteğini vermek üzere bu eğitim merkezini oluşturduk."

Akademi ile katılımcıların, alanlarında uzman kişilerden farklı konu başlıklarında eğitim alma imkanı elde edeceklerini vurgulayan BSMMMO Başkanı Topcu, "Meslek mensupları ve aday meslek mensupları başta olmak üzere, Bursa'dan ve il dışından dileyen herkesin katılımına açık olacak akademimizde, meslek içi eğitimlerden kişisel gelişim kurslarına, sertifika programlarından sınavlara yönelik derslere kadar pek çok konuda eğitim verilecek." diye konuştu.

TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Sönmez de İstanbul'un ardından, ikinci akademinin açılışını Bursa'da yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını kaydetti. Muhasebe mesleğinde çok farklı bir yapılanmaya girildiğini dile getiren TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Sönmez, şöyle dedi: "Bundan sonra mesleğe yeni adım atan meslektaşlarımız, farklı olaylarla karşılaşacaklar. Bugün 13 bine yaklaşan stajyerimiz var. Bunlar mesleğe girmek için sıra bekliyorlar. Mesleğimizde yeni iş alanları bulmak zorundayız. Bu yeni iş alanları da muhasebe akademilerinde oluşacak uzmanlık dallarıyla oluşacak. Artık bazı gerçekleri görmemiz gerekiyor. 'Her işi yaparım' mantığının ortadan kalkması gerekiyor. Belirli dallarda uzmanlaşacağız."