Kurban pazarında satıcının keyfi yerinde, vatandaş endişeli

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarında büyük hareketlilik yaşanıyor. Yurdun dört bir yanından getirdikleri kurbanlıkları yüksek fiya

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarında büyük hareketlilik yaşanıyor. Yurdun dört bir yanından getirdikleri kurbanlıkları yüksek fiyattan satan üreticilerin mutluluğu yüzlerinden okunuyor.

Bursa'da, çadırlarının önüne koltuk atıp müşteri bekleyen satıcılar, ilginç görüntüler oluşturdu. Kurbanlıkların birkaç gün içinde biteceğini düşünen satıcılar, fiyatların son günlerde düşeceği beklentisinin yanlış olduğunu düşünüyor. Kurban almak için pazarları dolaşıp fiyatların düşmesini bekleyen alıcılar ise endişeli.

Türkiye'nin dört bir tarafından getirilen kurbanlıklarla kurulan hayvan pazarları yoğun ziyaretçi alıyor. Çadırlardaki hayvanların yarıya yakını bayrama bir hafta kala satıldı. Bu durum, satıcıların rahatlığına da yansıdı. Soğanlı Hayvan Pazarı'na Afyon'dan kurbanlık getiren Hayati Bozkurt ile Halil Koç, çadırlarının önüne koydukları koltuklarda müşteri bekliyor. Koltuk keyfi ile çadırda hayvan satmanın rahatlığını yaşayan iki satıcı, işlerinin çok iyi gittiğini belirtiyor. Getirdiği 25 hayvanın 15'ini satan Hayati Bozkurt, satışlardan çok memnun olduğunu söyledi. Bozkurt, son günlere yaklaştıkça hayvan fiyatlarının düşeceği ümidinin bu sene gerçekleşmeyeceğini kaydetti.

30 hayvanın 18'ini satan Halil Koç da satışlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koç, koltuklarda oturmalarının nedeni olarak ise satışların iyi gitmesini gösterdi. Bu sene huzurlu bir kurban satışı dönemi yaşadıklarını belirten Koç, ilk kez kurbanlıkların üreticiye para kazandırdığını söyledi.

"2 GÜN SONRA PAZARDA HAYVAN KALMAZ"

Erzurum'dan hayvan getiren Cengiz Damacı ise şunları dile getirdi: "Satışlar çok güzel, bütün hayvanlar satıldı. Çadırlarda hayvan kalmadı denebilir. Ucuzluk olacak diyorlar ama yanılıyorlar. Hayvan kıtlığı bile olabilir. 2 gün sonra hayvan bulamayacak insanlar."

20 hayvanın 8'ini sattığını vurgulayan Güven Yalçınkaya da, "Aslında hepsini de satabilirdik. Ama son günlere doğru daha da iyi fiyatlara satacağımızı düşünüyorum." dedi. Yalçınkaya, fiyatların geçen seneye göre yüzde 75 arttığını hatırlatarak, "Biz de bundan şikayetçiyiz. Çünkü daha fazla hayvan getirmek isterdik. Herkes şu an tedirgin durumda. Son günü bekliyor. Ama son gün hayvan azlığından dolayı çok iyi satış yapacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Lütfettin Bölükbaşı da fiyatlarda düşme değil, yükselme olabileceğinin altını çizdi. Bir haftadır çadırları gezdiğini söyleyen vatandaşlar da fiyatları yüksek buldu. Son günleri beklediklerini belirten vatandaşlar, bir haftadır gezdiklerini ancak kurbanlıkların alınacak gibi olmadığından yakındı.