Hezeyan içindeler artık dersini verin

Bahçeli'nin terör tepkisini 'hezeyan' olarak değerlendiren Erdoğan, MHP'lilere seslendi: Dersini verin



Bahçeli'nin terör tepkisini 'hezeyan' olarak değerlendiren Erdoğan, MHP'lilere seslendi: Dersini verin



BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, CHP'deki iç çekişmeyi değerlendirirken 'Halkoylaması bitti, milletin derdini bir kenara bırakıp, kendi dertlerine düştüler' dedi. Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'Taksim'deki canlı bomba ne ise açılım da aynısıdır' şeklindeki sözlerini ise 'hezeyan' olarak niteledi.

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

- Muhalefetin Ankara dışına çıkmasını bekledim. Halkoylaması sürecinde gezdiler. Ama mesele o zaman değil, her an Türkiye'yi dolaşmak. Halkoylaması bitti, kendi içine kapandılar. Milletin derdini bir kenara bırakıp, yine kendi dertlerine düştüler.

12 EYLÜL SONRASI AYNI HİZADALAR
- MHP lideri 'Taksim'deki canlı bomba ne ise açılım da aynısıdır' diyor. İşte o illere gitmezseniz, böyle hezeyan cümleleri sarf edersiniz. Nasıl olur da sen, milli birlik ve kardeşlik projesini, Taksim Meydanı'ndaki bu olayla özdeş haline getirirsin?
- MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime tekrar sesleniyorum. Bu hezeyanı iyi takip edin. Bu ülkeye efendi değil, hizmetkar olmaya soyunmuş bu kadroyu, bu tür bir teröristle aynı kefeye koyan anlayışa artık sizler de gereken dersi verin diyorum. 
- 12 Eylül halkoylaması öncesinde terörle aynı hizada duranların, 12 Eylül sonrasında da hizayı bozmadıklarını görüyoruz. Aynı hizadalar. Onlar bu anayasa değişiklik paketine birlikte 'Hayır' dediler.  CHP, MHP genel başkanının, BDP sözcülerinin bu hırçın dilinin Türkiye'nin hayrına olmadığını bir kez daha hatırlatmak durumundayım.
- Terör örgütünün sabatoj amaçlı insanlık dışı saldırıları karşısında geri adım atmayacağız. ANKARA


Aday adayı olmadan önce Genel Merkez'le görüşün
- MYK'da seçimin 12 Haziran'da yapılması noktasında görüş birliği var. 
- Öyle adaylar çıkaracağız ki, her bir vatandaşım 'Ben de olsaydım onu aday gösterirdim' diyebilecek bir hizmet anlayışını inşallah devreye sokacağız.
- Her seçimde, herkes aday adayı olmak için bu işe soyunuyor. Genel merkezin 'Şu şu isimler aday adayı olsun' veya genel merkezle bu tür şeyler görüşüldükten sonra aday adayı olmak için yola çıkılırsa daha isabetli olur. 
- Bu demokratik haktır. Fakat her önüne gelen arkadaşımız 'Ben de adayım' derse, o zaman seçimi kim götürecek? Öyle anlar yaşadık ki, adeta parti teşkilatı düşer hale gelmiştir. Niye? Çünkü yedekler bile yetmemiştir.


Limon'un inadı!
BAŞBAKAN Erdoğan dün Pelit Pastaneler zincirinin Çukurambar şubesinin açılışına da katıldı. Açılışa, pastanenin maskotu olan ve gelen misafirlere 'Selamün aleyküm' demesiyle ünlenen 'Limon' adlı papağan damgasını vurdu. Önce Limon'u Başbakan'a tanıtan işletme sahibi, papağanın 'Selamün aleyüm' demesi için uğraştı. Ancak yanıt gelmeyince devreye Başbakan Erdoğan girdi. Papağını konuşturmak için 'Selamün aleyküm' diye seslenen Erdoğan'a da Limon, karşılık vermedi.