Alev Alev Yanan Minibüste Korkulu Anlar

Bursa'da seyir halinde olan bir minibüs alev alev yandı

Bursa'da seyir halinde olan bir minibüs alev alev yandı. Motor bölümündeki kısa devre sonucu bir anda cayır cayır yanmaya başlayan minibüste sürücünün dışında kimsenin olmaması muhtemel faciayı önledi.
Edinilen bilgiye göre bir pazarlama şirketinde çalışan Aziz Kahraman, dün akşam saat 19.00 sıralarında 16 K 8983 plakalı minibüsü ile evine giderken Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde motorundan dumanların çıktığını fark etti. Sürücü, aracını sağa çekerek kaputu açmak istedi ancak bu sırada minibüs bir anda alev aldı. Alevler kısa bir süre içerisinde aracı sardı. Sürücü yanan minibüsten uzaklaşarak kurtulurken, araç içerisinde hiç kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi.
Sürücünün yanan aracını yangın tüpü ile söndürmeye çalışması bir fayda etmedi. 10 dakika boyunca alev alev yanan minibüs, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Araç sürücüsü Kahraman, yangının bir anda çıktığını belirterek, "Adeta şok yaşadım. Aracın hiçbir şeyi yoktu. Bir anda alevler aracı sardı. Araçta bir tek ben vardım. Minibüste kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi" dedi.
Yangının ardından itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına uzun süre devam etti. Olay sebebiyle Zübeyde Hanım Caddesi ile Çekirge'ye olan bağlantı yolu trafiğe bir süre kapatıldı. Temizlik çalışmasının ardından yol araç trafiğine açıldı. İtfaiye ekiplerinin minibüsü söndürmesinin ardından araçtan geriye demir yığını kaldı.
Öte yandan, alev alev yanan aracı bir vatandaş amatör kamera ile görüntüledi.