Irak hükümet sözcüsü Debbağ: Toplantıdan kesin sonuç çıkmaz

Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Erbil'de yapılan liderler zirvesinde bir karar çıkmasını ummadıklarını söyledi. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı M

Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, Erbil'de yapılan liderler zirvesinde bir karar çıkmasını ummadıklarını söyledi. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin daveti üzerine Iraktaki Şii, Sünni ve Kürt siyasi liderler Erbil'e geldi. Erbil'in Gulan Caddesi üzerinde bulunan Mamosta Saad Abdulla Konferans Salonunda yapılan görüşmeler sonrası Ali Debbağ bir açıklama yaparak henüz alınan bir karar olmadığını söyledi.

Bu toplantı sonrası olumlu bir cevap çıkmayı ümit ettiklerini belirten Debbağ, "İnşallah yarınki Bağdat toplantısında bir sonuç çıkmasını ümit ediyoruz" dedi. Herkesin üzerine düşen görevi yaptığını belirten Debbağ, "Her kesimin yardımlarını takdir ediyoruz." ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU'NUN KATKISI SEVİNDİRDİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun girişimlerinden memnuniyet duyduklarına dikkat çeken Debbağ, "Bu bir iç sorundur. Buna Iraklıların karar vermesi gerek. Umarız bu toplantılarda olumlu sonu. Çıkar. Bizlerde bunun için çalışıyoruz. Davutoğlu'nun toplantıya katkısı oldu, bu da bizi sevindirdi."