Maliki: Türk Firmalarının Deneyiminden Yararlanmak İstiyoruz Bağdat

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak'ın istikrarı ve refahı için Türk firmalarının deneyiminden istifade etmek istediklerini bildirdi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak'ın istikrarı ve refahı için Türk firmalarının deneyiminden istifade etmek istediklerini bildirdi.
Irak'taki hükümet kurma krizinin aşılması için Bağdat'ta temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen Başbakan El Maliki, Türk şirketlerinin Irak'taki faaliyetlerinden çok memnun olduklarını ve Irak'ın refahı için Türk şirketlerinin deneyiminden faydalanmak istediklerini dile getirdi.
Türk şirketlerinin iş yapma konusunda herkesin önüne geçtiğini ifade eden Maliki, Irak'ın refahı için siyasi istikrarın önemli olduğunu söyledi.
Davutoğlu da, Maliki ile görüşmesinde Irak'a hizmetin Türkiye'ye hizmet etmek gibi gördüklerini ve Irak'ın refahı ve huzuru için Türkiye olarak ellerinden geleni yapacaklarına dikkat çektiği belirtildi. Irak'ın geleceğinden umutlu olduklarını dile getiren Davutoğlu, 'Irak'ın geleceği ve huzuru için insan unsuru çok önemlidir. O nedenle Irak'ın geleceğinden çok umutluyuz' dedi.
Heyetlerarası görüşmenin ardından Davutoğlu ve Maliki başbaşa görüştü. Yaklaşık 3,5 saat süren görüşmelerin içeriği hakkında herhangi resmi bir açıklama yapılmazken, bazı kaynaklar, görüşmede ziyaretin ana sebebi olan Irak'taki hükümet kurma krizinin aşılması için Türkiye'nin sunabileceği yardımın ele alındığını bildirdi.
Maliki ile görüşmesini tamamlayan Davutoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Irak'taki seçimlerin galibi Irakiye listesinin lideri Eyad Allavi ile görüştü. Görüşmede, Irak Başbakan Yardımcısı Rafi El İsavi de hazır bulundu. Allavi, Davutoğlu ile görüşmesinde, ekonomi, ticari ve diğer alanlarda Irak'a yaptığı katkılardan dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.      
Davutoğlu da, Allavi'ye, bir ülkenin refahının istikrarın oluşturulması ve korunmasından geçtiğini ve Türkiye olarak buna katkıda bulunmaya hazır olduklarını söylediği belirtildi.
Davutoğlu, Allavi görüşmesinden sonra Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi ile bir araya geldi. Davutoğlu Haşimi görşmesinde Başbakan Yardımcısı Rafi El İsavi, Irakiye listesi ortaklarından El Hadba Partisi Lideri Usama El Nuceyfi ve Irakiye'nin kurmaylarından Ala El Mekki de hazır bulundu.
07.11.2010 21:18:31