Kırşehir'e 2011 yılında 12 milyon 750 bin liralık yatırım yapılacak

Kırşehir İl Özel İdaresi'nin 2011 yılı mali bütçesi belirlendi. İl Genel Meclisi toplantısında alınan karara göre İl Özel İdaresi'nin 2011 yılı mali b

Kırşehir İl Özel İdaresi'nin 2011 yılı mali bütçesi belirlendi. İl Genel Meclisi toplantısında alınan karara göre İl Özel İdaresi'nin 2011 yılı mali bütçesi 12 milyon 750 bin TL olarak açıklandı. İl Özel İdaresi'nin geçtiğimiz yıl bütçesi 12 milyon 500 bin TL idi.

2011 mali yılı bütçesine ayrılan ödeneğin yüzde 20'si Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, yüzde 20'si İl Özel İdaresi'nin yeni binasının yapımı ile park ve bahçelerin yapımı işlerine aktarılacak. İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Gürsoy, "2011 yılı bütçemizi 12 milyon 750 bin TL olarak belirledik. Bu bütçemizin yine kanun gereği yüzde 20'sini Milli Eğitim İl Müdürlüğü bünyesine aktaracağız. Orada ilköğretim okullarının yapım, onarım, bakım işlerinde harcanması için kullanılacak. Bize kalan 5'te 4'lük yani yüzde 20'lik bölümdeki para ile de öncelikle merkez binamızın yapım ihalesi biliyorsunuz yapıldı, onun yapımını üstleneceğiz. Yine diğer yol, bakım onarımları, ikinci kat asfaltlar, köylerin su ihtiyaçları, kanalizasyon ihtiyaçları ve park yapımları için kullanılacak. Bu paranın içerisinde bizim personelimizin maaş ve sigorta benzeri ödemeleri de bulunuyor. Yine afet ve benzeri durumlarda kullanılmak üzere gerekli yedek akçeler ilgili birimlere ayrılacak." dedi.