Biz de bahar Avrupa'da kar var

Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgası, Avrupa'da kışın erken bastırmasına yol açtı.

Biz de bahar Avrupa'da kar var
Özellikle İngiltere mevsim normallerinin çok altında sıcaklıklar yaşarken, kar yağışı Almanya'da da ulaşımı olumsuz etkiledi. İngiltere ve İskoçya'nın bazı kesimleri hafta sonundan bu yana kar altında. Yüzlerce okul tatil edilirken, bazı yollarda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kuzeyde bazı yollarda sürücüler geceyi araçlarında mahsur geçirmek durumunda kaldı. İskoçya'da sıcaklıklar yer yer -15'e kadar düştü.

Edinburgh havalimanı bir süreliğine uçuşa kapatılırken, Glasgow ve Aberdeen'de uçuşlar aksamalarla da olsa sürüyor. Şiddetli rüzgarın ise kar yağışını başka bölgelere de taşıyacağı tahmin ediliyor. Çok sayıda araç yolları tuzlamak için seferber edildi.

İngiltere için bu koşullar, 1993 yılından bu yana yaygın kar yağışının en yaygın olduğu vaka. Şiddetli kar yağışının hafta boyu devam etmesi bekleniyor. Almanya'da da halk haftaya şiddetli kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda trafikle mücadele ederek başladı. Münih havalimanının kapanması sonucu uçuşlar aksadı. Pek çok karayolunda da buzlanma sorunlara yol açtı. Erken gelen kış koşullarının burada da hafta boyu etkili olması bekleniyor.