Ramazan Ümit Şimşek, Muş'ta medyanın eğitime etkisini anlattı

Mehtap TV'de Çınaraltı programını hazırlayıp sunan Ramazan Ümit Şimşek, Muş'ta Gonca Kadınlar Derneği tarafından organize edilen konferansa katıldı. M

Mehtap TV'de Çınaraltı programını hazırlayıp sunan Ramazan Ümit Şimşek, Muş'ta Gonca Kadınlar Derneği tarafından organize edilen konferansa katıldı. Medyanın eğitim ve aile içerisindeki etkilerini anlatan Şimşek, toplumun genel değerlendirmesinin, öğretmen, aile ve medya arasında olduğunu söyledi.

Muş Kültür Merkezi'ndeki konferansa Muş'ta görev yapan bayan öğretmenler katıldı. Gonca Kadınlar Derneği Başkanı Figen Akman, derneğin çalışmaları hakkında kısa bir açıklama yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

Uzun yıllar Burç FM, Samanyolu TV ve en son Mehtap TV'de program ve sunuculuk yapan Şimşek, toplum ile medya arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Einstain'in 'Çocuklarınızın zeki olmasını istiyorsanız onlara masal okuyun. Onların daha da zeki olmasını istiyorsanız daha fazla masal okuyun' sözünü hatırlatan Şimşek; Ekranda haberlerin verilişinin sorulması gerektiğini ve bunun çok önemli bir konu olduğunu kaydetti. Medya kültürünün, İslâm'ın insanlığa mal edilmesinde çok önemli bir rol oynayabileceğini hatırlatan Şimşek, "Bunun için, ?önce fedakâr insanların gayret ve destekleriyle daha güzel, daha kaliteli bir seviyenin yakalanmasına ihtiyaç ?var. Peşi sıra yayın politikası birkaç önemli esasa riayet gelir. Bu süreç içinde yol ?alırken, ihlâs ve samimiyetten ayrılmama, Allah ile irtibatın devamlı artan bir grafik seyretmesi ve ?muvaffakiyetin O'ndan olduğu hakikati bir lâhza nazardan dur edilmemelidir ki, İlâhi inâyet kesilmesin." dedi.

Konuşmasının ardından Gonca Kadınlar Derneği Başkanı Figen Akman, Yardımcısı Emel İlhan başta olmak üzere tüm çalışanlarına şükranlarını sunan Şimşek, Muş'ta olmaktan ve konferansa katılan Bayan öğretmenlerle aynı etkinlikte bulunmaktan memnun olduğunu belirtti. Program çıkışında katılımcılara Gonca Derneği tarafından hazırlanan ediye paketleri dağıtıldı.