Manavgatlılar yeni yıla fidan dikerek girecek

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, yılbaşına kadar 52 bin fidan dağıtacak. Orman İşletme Müdürü Ali Bahşi, başlattıkları 'Yeni Yıla Çam Keserek Değil,

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, yılbaşına kadar 52 bin fidan dağıtacak. Orman İşletme Müdürü Ali Bahşi, başlattıkları 'Yeni Yıla Çam Keserek Değil, Fidan Dikelim' kampanyası çerçevesinde 31 Aralık tarihine kadar 52 bin defne, keçiboynuzu (harnup), Kıbrıs akasyası ve mezarlık selvisi fidanı dağıtacaklarını söyledi. Müdür Bahşi, dağıtacakları 52 bin fidandan 35 bininin keçiboynuzu olduğunu belirtti. Manavgat'ın yüzde 57,3'nün ormanlık alan olduğunu belirten Bahşi, bunun 90 bin 100 hektara tekabül ettiğini ifade etti.

Amenajman Planı çerçevesinde bu yıl Manavgat'ta 80 hektarlık alanda yeşillendirme çalışması yapacaklarını belirten Bahşi, tabi gençleştirme programı dahilinde 500 kiloğram kızılçam tohumu serpmesi yapacaklarını kaydetti. Bahşi, erozyonla en etkin mücadelenin yolunun ağaçlandırmadan geçtiğini söyledi. Erozyonun toprağın akarsu, sel ve rüzgarın dış kuvvet etkisinin aşındırmasıyla oluştuğuna dikkat çeken Bahşi, aşınmaya bağlı olarak her yıl Kıbrıs büyüklüğündeki ülke toprağının erozyona kurban gittiğini söyledi.